10 oct. 2017 | 17:12

Arhiepiscopia din România care și-a făcut „sfântul stick” și aplicație pentru Android

ACTUALITATE
Arhiepiscopia din România care și-a făcut

Arhiepiscopia Târgoviște vrea să fie și digitală: a branduit un stick USB și are aplicație pentru Android.

În urma lansării aplicației pentru Android în data de 11 august, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Nifon, Arhiepiscopia Târgoviște a oferit, în ediție limitată, de aproximativ 200 de bucăți, stickuri cu capacitatea de 16 GB. Cei care le-au primit au fost participanții la slujba de sărbătorire a sfântului.

În scopul facilitării comunicării cu credincioșii, preoții dâmbovițeni vor beneficia de aplicația pentru Android. E prima de acest gen din județul Dâmbovița și a doua din țară. Totodată, e a doua după cea a Patriarhiei Române. Utilizatorii se vor bucura de un conținut multimedia bogat ce va include grafice, știri, rugăciuni, cântări religioase, calendarul ortodox 2017, precum și informații despre activitățile bisericești din zonă. Sau cel puțin așa e lăudată.

„Stick-ul este lansat de Arhiepiscopia Târgovişte. Este o formă modernă de a promova imaginea Sfântului Nifon, sărbătoarea noastră. E normal ca biserica să utilizeze toate mijloacele de comunicare socială modernă pentru a promova valorile Evangheliei. Acest lucru s-a întâmplat şi în trecut, când a apărut tiparul, pe care Biserica l-a utilizat în misiunea ei. Stick-ul a fost special făcut pentru sărbătoarea Sf. Nifon. E vorba de 200 de bucăţi şi au fost date în dar unor participanţi la Sărbătoarea Sf. Nifon”, a declarat Marian Puiescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Târgovişte, citat de Adevărul.

Într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei, se asigură că aplicația este actualizată cu rapiditate, în aşa fel încât utilizatorii să poată fi conectaţi în permanenţă la toate evenimentele importante ale vieţii bisericeşti, locale şi naţionale. Aplicația e deja în Play Store, așa că dacă vrei s-o încerci, fă-ți de cap.

În timp ce unii sunt entuziasmați, declarând că așteaptă cu nerăbdare slujbele via Skype, alții au preferat să se retragă în confortul familiar al teoriilor conspirației, afirmând: „Cardul e lucru drăcesc, căci este cu cip, iar «card» scris de-andoaselea e «drac»”. Deși nu e tehnic un card, nu poți opri niciodată o conspirație prea bună, mai ales după ce reprezentanți ai Bisericii au spus că buletinul electronic e o problemă majoră pentru România.