21 sept. 2017 | 09:20

HTC și Google, veste mare pentru piața smartphone-urilor. Contractul depășește miliardul

ACTUALITATE
HTC și Google, veste mare pentru piața smartphone-urilor. Contractul depășește miliardul

După câteva săptămâni de zvonuri pe marginea unei înțelegeri între HTC și Google, contractul dintre cele două companii a fost confirmat, iar HTC nu pare să moară curând.

HTC trece de mult timp printr-o perioadă de pierderi financiare semnificative. Cu toate acestea, nu s-a oprit din lansat telefoane noi și a avut câteva contracte importante de producție cu Google. Telefoanele Pixel și Pixel XL de anul trecut au fost produse de HTC pentru gigantul din Mountain View, chiar dacă nu vedeai pe carcasă nici o siglă a taiwanezilor.

Din păcate, nicio metodă nu a funcționat pentru ca HTC să redevină relevantă în piața de mobile și să-și revină financiar. Până la urmă, soluția găsită a fost obținerea unei infuzii de numerar din partea Google. Nu mai puțin de 1,1 miliarde de dolari vor ajunge la HTC în urma acestui contract. În plus, pentru a-și micșora semnificativ costurile operaționale, o proporție semnificativă din echipa de design și cercetare a HTC va fi angajată de către Google.

Momentan, nu se știe dacă acest parteneriat va fi unul pe termen lung, iar Google va mai ajuta HTC pe 12 luni cu alte miliard de dolari. În schimb, fanii taiwanezilor pot fi convinși că va mai exista cel puțin un smartphone de top din aceeași familie cu HTC U11.

Între timp, HTC a dat publicității un comunicat de presă din care ies la iveală câteva detalii despre planul pe termen scurt al companiei. Pe lângă faptul că lucrează la un nou telefon de top, va renunța la majoritatea lansărilor adresate segmentului mainstream. Cu un pic de noroc, la final de trimestru fiscal, s-ar putea să ajungă pe plus, datorită faptului că a scăpat de sarcina financiară aferentă salariilor pentru angajații ce au ajuns la Google. Nu în ultimul rând, prin rămânerea în activitate și asocierea cu compania americană, taiwanezii câștigă un avantaj de imagine, iar stocurile existente din magazine s-ar putea vinde mai rapid.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele