03 iul. 2017 | 12:30

ThermoReal te ajută să simți temperaturi extreme în realitate virtuală

ACTUALITATE
ThermoReal te ajută să simți temperaturi extreme în realitate virtuală

Cei care își doreau să ducă experiențe de realitate virtuală la un alt nivel vor avea în curând această posibilitate.

Conceptul de realitate virtuală face o treabă foarte bună în a te transpune într-o lume virtuală. Din păcate, nu este la fel de eficient când vine vorba de simularea unor trăiri care depășesc experiențe vizuale. Acest handicap ar putea fi însă depășit în viitorul apropiat prin intermediul ThermoReal. Gadgetul similar din imaginile alăturate face o treabă foarte bună în a-ți transmite niște temperaturi extreme în palmă.

În continuare, nu poți simți mirosurile aferente unei experiențe de realitate virtuală și nici nu te poți uda sau simți un vânt puternic. Expunerea la diverse temperaturi reprezintă totuși o parte importantă din lumea în care trăim și, în curând, va putea fi asociată VR-ului. Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui proiect realizat de TEGway.

Experiența spectaculoasă a utilizării ThermoReal a fost trăită de cei de la Engadget, iar primele impresii sunt pozitive. Aparent, kitul se poate asocia cu ușurință echipamentelor VR actuale și ține doar de dezvoltatori să asocieze informații de temperatură experiențelor și jocurilor VR pe care le publică online. ThermoReal este produs de TEGway, o companie formată din cercetători de la Korea Advanced Institue of Science and Technology.

Bagheta masivă ce va fi ținută în mână de jucători este atât de versatilă încât poate genera temperaturi diferite în zone diferite simultan. Tranziții rapide de temperatură se pare că oferă utilizatorului experința unui pișcat, dacă ți-ai dorit vreodată să simți și un pic de durere în realitate virtuală, nu doar momente plăcute.

În practică, una din demonstrațiile oferite de creatorii ThermoReal a arătat un individ ce sărea în apă înghetață. Cu cât se ducea la adâncime mai mare, cu atât gadgetul devenea mai rece. Plimbarea unei mâini deasupra unei lumânări s-a reflectat în aceleași trăiri variate, dar cu temperaturi calde de diferite intensități. Rămâne acum să vedem dacă întregul sistem va fi îmbrățișat de gameri și dezvoltatori.

thermoreal engadget

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele