Aplicația Holo demonstrează potențialul realității augmentate pe iPhone și Android

Potențialul realității augmentate este incredibil, iar noua aplicație Holo vrea să ne demonstreze aspectul distractiv al ecuației.

Foarte mulți posesori de smartphone au auzit prima oară de realitate augmentată la momentul lansării Pokemon Go, vara trecută. Introducerea personajelor animate în lumea reală a reprezentat o explozie financiară pentru Niantic și Nintendo. Chiar dacă nu ați fost însă fani Pokemon, același joc a accelerat evoluția algoritmilor de realitate augmentă. Din ce în ce mai multe companii importante din tech fac investiții semnificative în AR și o parte semnificativă din cea mai recentă prezentare Apple a gravitat în jurul aceluiași fenomen.

Cea mai recentă mostră de realitate augmentată vine de la o companie necunoscută până la această oră intitulată 8i. Cei de la The Verge au detaliat mai multe despre tânărul studio de dezvoltare specializat pe aplicații de realitate virtuală și realitate augmentată. Prima aplicație de la 8i este intitulată Holo și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play.

Deși este disponibilă pe cele două platforme importante de mobile, Holo vrea să dea startul aplicațiilor de AR pe iPhone. După ce Apple a detaliat la WWDC framework-ul ARKit destinat dezvoltatorilor, este foarte probabil să vedem multe aplicații similare în următoarele luni, dar trendul a început cu Holo.

Aplicația în sine este una destul de simplă ca funcționalitate, dar include tot ce ai avea nevoie pentru a te amuza alături de prieteni și pentru a posta ceva interesant pe Facebook. Practic, îți permite să introduci o serie de personaje animate, 3D, în lumea reală din jurul tău. De la gorile și până la Donald Trump sau Spider Man, librăria de creații 3D este una foarte stufoasă. În funcție de cele care te încântă cel mai mult, le poți adăuga în ecranul principal al programului pentru acces rapid. Noi modele vor fi incluse la intervale regulate de timp într-un fel de magazin virtual in-app, deși momentan acesta nu include nici un element contra cost. Experiențele amuzante pot fi fotografiate sau imortalizate în format video pentru a putea fi partajate pe rețeaua socială preferată.

Alexandru Puiu
08:14 23.06.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video