06 mart. 2017 | 18:56

iPhone-urile nu mai sunt la fel de stabile, conform unui studiu

ACTUALITATE
iPhone-urile nu mai sunt la fel de stabile, conform unui studiu

După câțiva ani în care utlizatorii de iPhone se lăudau în fața posesorilor de Android cu stabilitatea sporită, se pare că respectivul argument nu mai e valabil.

Trecând peste MHz, GHz și Gb, alegerea unui nou smartphone ar trebui să aibă legătură cu stabilitatea sistemului de operare. În definitiv, degeaba ai un super sistem, dacă deschizi o pagină de internet și se blochează sau se închide browserul. Avansuri tehnologice, funcții revoluționare și asistenți virtuali devin subit irelevanți, dacă un SO te dezamăgește când îți este lumea mai dragă.

Trecând peste excepțiile pe care le întâlnim deseori în cazul telefoanelor mobile, de cele mai multe ori acestea sunt stabile. Se pare însă că cel puțin când vine vorba de iPhone-uri, trendul este unul îngrijorător. Un studiu recent confirmă faptul că din ce în ce mai multe aplicații rulate pe iPhone generază ,,crash-uri”. Acestea se traduc prin întoarcerea în ecranul principal în timpul rulării.

Studiul a fost realizat de Blancco și este intitulat State of Mobile Device Performance and Health Report.  După ce în trimestrul patru din 2015 a fost asociată o rată de eșecuri de 15% cu smartphone-urile Apple, în trimestrul patru din 2016, valoarea respectivă a crescut până la un îngrijorător 62%. În aceeași unitate de timp, cei de la Google se pot mândri cu o scădere a numărului de probleme de stabilitate, o confirmare suplimentară a faptului că nu vorbim de un trend în întreaga industrie, ci de greșeli din partea Apple.

Merită avut în vedere că aceste statistici îngrijorătoare nu fac referire doar la sistemul de operare, ci la modul în care diverse aplicații populare se comportă pe iPhone și Android. În urma unei analize detaliate, Facebook, Instagram și Snapchat au fost clasificate ca fiind cele mai instabile aplicații de mobil, deși sunt și cele mai utilizate programe pe care le avem pe telefoane. Pentru realizarea acestui studiu, Blancco a analizat rapoarte și a colectat date de diagnoză de la câteva milioane de dispozitive cu iOS.

De partea cealaltă a baricadei, stabilitatea platformei Google crește de la an la an. În timp ce nivelul eșecurilor era de 85% în trimestrul patru din 2015, valoarea respectivă a scăzut până la 44% în primul trimestru din 2016 și la doar 35% în trimestrul doi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele