24 aug. 2016 | 07:20

Filtrele de pe Prisma pot fi aplicate fără internet

ACTUALITATE
Filtrele de pe Prisma pot fi aplicate fără internet

Prisma este o aplicație care, într-un timp relativ scurt, a adunat un număr semnificativ de fani, iar acum începe să funcționeze și fără internet. 

Cam în aceeași perioadă în care Pokemon Go a început să facă valuri pe întregul mapamond, se lansa aplicația Prisma pe iPhone. Aproximativ o lună mai târziu a ajuns și pe Android cu o funcționalitate similară. Modul în care funcționa, din păcate, se putea reflecta într-un timp destul de mare de aplicare al unui filtru. Motivul avea legătură cu trimiterea imaginilor pe serverele companiei, unde, printr-o rețea neurală complexă, acestea beneficiau de transformarea mult dorită, înainte de a reveni pe mobil. Asta înseamnă că aplicația nu funcționa fără internet.

Din fericire, cea mai nouă versiune de Prisma, rezolvă cea mai mare parte a frustrărilor utilizatorilor și include posibilitatea rulării offline. Asta înseamnă că singurul motiv pentru care un filtru ar mai putea fi aplicat lent pe o poză va avea legătură exclusiv cu performanța telefonului vostru. Nu de alta, dar rețelele neurale sunt folosite în continuare pentru toate filtrele din Prisma, doar că acum vor fi incluse direct în aplicația de mobil.

,,Am reușit să implementăm rețele neurale în smartphone-uri, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor mai avea nevoie de o conexiune la internet pentru a-și transforma fotografiile în opere de artă.” Într-o declarație către cei de la Engadget, creatorii aplicației au detaliat modul în care funcționează noul sistem. Singura problemă este că, cel puțin momentan, nu toate filtrele disponibile in-app pot fi aplicate offline. Această situație se va remedia pe viitor, însă până atunci, vă puteți bucura de aproximativ jumătate dintre ele.

Vestea și mai bună este că transpunerea rețelelor neurale pe smartphone-uri eliberează capacitatea serverelor pentru a aplica aceleași filtre și la clipuri video în viitorul apropiat. ,,Acum că am implementat rețele neural direct pe smartphone-uri, avem capacitatea serverelor pentru a transforma clipuri video pe în viitorul apropiat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele