09 aug. 2016 | 16:18

Actualizarea Prisma vine cu o îmbunătățire importantă de viteză

ACTUALITATE
Actualizarea Prisma vine cu o îmbunătățire importantă de viteză

Dacă nu s-ar fi lansat Pokemon Go luna trecută, este foarte probabil ca acum să fi vorbit mult mai mult despre Prisma, una dintre cele mai originale aplicații de mobil pentru aplicat filtre.

În teorie, există sute, dacă nu chiar mii de aplicații al căror scop unic implică aplicarea de diverse filtre pe fotografiile voastre digitale, înaintea postării lor pe diverse rețele sociale. În tot acest amalgam de opțiuni însă, Prisma a reușit să reinventeze roata și să atraga atenția unui număr foarte mare de utilizatori. Aplicația rusească complet gratuită nu este doar foarte ușor de utilizat, dar și include o rețetă nemaiîntâlnită. Practic, este construiă în jurul unor rețele neurale și ferme de servere care sunt dedicate transformării imaginilor voastre.

Singurul lucru pe care îl puteți reproșa Prisma și aveți toate motivele să faceți acest lucru, ține de viteza aplicării respectivelor filtre. Este adevărat că imaginile sunt urcate în mod criptat pe un server dintr-o țară străină înainte să fie redescărcată și afișată pe ecran. Conexiunea la internet a multora dintre noi nu este însă problema.

Partea bună este că dezvoltatorii Prisma au avut în vedere sfaturile utilizatorilor și, prin cea mai nouă actualizare, în primul rând, au adresat problema vitezei. În principiu, nu este foarte evident ce anume s-a schimbat în spate sau dacă a fost vorba doar de îmbunătățirea rețelei de servere, dar mai multe publicații online au confirmat deja că diferența de performanță este una semnificativă. Cum era de așteptat, timpul de procesare nu a devenit inexistent, dar cu siguranță este semnificativ mai mic.

În continuare, Prisma continuă să fie o aplicație foarte atrăgătoare care, la intervale regulate, ajunge să includă noi filtre. În plus, prin noul update, puteți defini cu precizie intensitatea filtrului aplicat. Noua versiune de Prisma poate fi descărcată acum din Google Play și Apple AppStore. 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele