Cel mai original clip video a fost creat cu ajutorul Prisma

În situația în care ești un artist care vrea să impresioneze un public numeros cu cel mai nou clip al său, ar fi ideal să folosești tehnici noi de producție, chiar și dacă este vorba de o aplicație gratuită precum Prisma.

Lansată în urmă cu aproximativ două luni, Prisma a făcut valuri în industrie prin modul unic de a vă transforma fotografiile. Deși la prima vedere putea fi considerată o nouă aplicație de filtre, în practică, efortul din spatele reinventării selfie-urilor voastre era mult mai complex și implica utilizarea de rețele neurale. Fotografiile din telefon erau urcate pe un server înainte de a fi transformate și trimise înapoi către utilizatorul aplicației.

Pornind de la acest sistem destul de laborios și de la faptul că Prisma, momentan, se ocupă doar aplicarea de filtre pe fotografii, să creezi un clip video la o melodie pare imposibil. Se pare însă că nu este deloc așa, iar dacă ai suficientă răbdare, rezultatul s-ar putea să te convingă de faptul că a meritat. Cel puțin aceasta este concluzia la care a ajuns formația indie-rock Deep Blue, după ce au muncit intens pentru a crea videoclipul piesei Drive Like Maria cu ajutorul Prisma.

Pentru că procesul a fost destul de unic, membri formației au dezvăluit particularitățile realizării lor într-un interviu acordat celor de la Petapixel. Astfel aflăm că primul pas a implicat transformarea clipului în format 1:1, deoarece Prisma funcționează doar cu imagini pătrate. După aceea, a fost necesară reducerea numărului de cadre pe secundă din clip până la 10 FPS-uri, pentru micșorarea volumului de muncă. Chiar și în aceste condiții, tot au fost generate 1828 de imagini ce trebuiau trecute prin aplicația de mobil.

,,Ne-am gândit că fiecare dintre noi are de procesat 600 de imagini [Bert Albers de la casa de producție Sixteenbynine, cântâreața Bjorn Awouters și chitarista Nitzan Hoffman]. Ne-ar trebui aproximativ 5 ore pentru a procesa întregul volum de date cu 30 de secunde per fotografie. Până în momentul în care am început să procesăm, a fost disponibilă și versiunea de Android a Prisma, așa că ne-am putut folosi atât iPhone-urile, cât și Android-ele în același timp.” Chitarista Nitzan Hoffman care a acordat interviu este foarte încântată de rezultat, iar voi îl puteți viziona mai sus.

07:26 15.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video