PlaytechApp – Flipagram, cel mai tare mod de a te lăuda cu fotografiile tale [VIDEO]
În fiecare marți, playtech.ro vă oferă aplicația săptămânii. Vom prezenta mereu jocuri sau aplicații interesante, care sunt demne să devină aplicația de luat în seamă săptămâna aceasta. Flipagram este o aplicație care îți permite să transformi fotografiile în videoclipuri.
Rețeaua socială Vine s-a dovedit de un real succes pentru Twitter, dovadă că și Instagram a introdus câteva opțiuni interesante pentru video.
Totuși, cei care preferă să fotografieze, nu să filmeze, dar vor să-și păstreze amintirile într-o formă mai interactivă nu au foarte multe opțiuni la dispoziție.
Există Zoe, software-ul integrat de HTC în interfața Blinkfeed, dar și Flipagram. Flipagram este disponibilă pe iOS, Android și Windows Phone și te ajută să creezi scurte slideshow-uri cu muzică pe fundal.
Mai mult, există și o parte socială în întregul proces. La fel ca și în cazul Instagram sau Vine, utilizatorii își pot publica creațiile pe platformă și pot descoperi clipurile altor utilizatori.
Deisgnul este unul modern și minimalist, fiind unul dintre lucrurile care mi-au plăcut la această aplicație.
Cum se folosește Flipagram
Există trei moduri principale de folosire, pe care le veți găsi detaliate și în clipul video de mai sus.
În primul rând, cel mai ușor mod de a începe să lucrezi la o animație Flipagram este să apeși butonul Start. După ce ai făcut asta vei putea alege dintre fotografiile pe care le ai în telefon sau pe rețelele sociale Instagram sau Facebook.
Odată ce ai ales suficiente cadre, vei putea modifica fiecare fotografie în parte. După asta vei putea să treci la partea cu adevărat distractivă: filtrele foto și melodia de fundal. Ai de ales între 16 filtre care mai de care mai vintage, iar melodiile le poți încărca fie din telefon, fie poți descărca preview-uri gratuite (30 de secunde) ale unor melodii foarte cunoscute, găsite și în iTunes.
Poate fi schimbată și viteza cu care se derulează fotografiile pe ecran și poți verifica cum arată clipul înainte să-l salvezi. Ai opțiunea să publici creația pe platforma Flipagram sau pe o sumedenie de alte rețele sociale, iar clipurile video pot fi urcate și pe Instagram, dar păstrează watermark-ul aplicației.
Pe lângă acest mod, mai există și modul ”Selfie Cam”. Acesta se folosește de camera frontală pentru a-ți face o serie de selfie-uri.
Cea mai interesantă funcție este cea de Stop Motion Camera. Aceasta îți permite să îți lași imaginația să zboare și să faci filmulețe stop cadru interesante. Poți să te bazezi ori pe modul automat, ori pe cel manual.
Mai jos este o mostră