14 aug. 2014 | 08:30

Aplicațiile HTC vin pe orice Android. Zoe e prima

ACTUALITATE
Aplicațiile HTC vin pe orice Android. Zoe e prima

Deşi aveau câteva aplicaţii proprii cu care se diferenţiau de LG, Samsung sau Motorola, cei de la au decis să le publice și pentru alte telefoane.

HTC-Zoe google play

Cele mai multe smartphone-uri rulează Android. Pentru a se diferenţia de concurenţă, companii precum Samsung, HTC sau LG au dezvoltat interfeţe proprii de Android pe care le livrează preinstalate pe propriile telefoane. Tot pentru diferenţiere, pe aceleaşi aparate noi, găsim nişte aplicaţii, mai mult sau mai puţin utile, care nu rulează pe telefonul altui brand. Din când în când, un producător important decide să facă publice acele aplicaţii. Samsung, Google și altele au făcut asta deja. E rândul HTC.

Printr-o divizie intitulată HTC Creative Labs, cei de la HTC au decis să dezvolte versiuni ale aplicaţiilor proprii, pe care le găsiţi pe un One M7 sau , care să ruleze pe orice Android de vârf. La această oră, Zoe este singura aplicație disponibilă. Respectivul program, destul de simplist, vă permite să lipiţi până la 16 imagini şi clipuri video într-un scurt metraj cu o coloană sonoră aleasă. Singura particularitatea pe care trebuie să o mai alegeţi este tema. În teorie, Zoe vă permite să vă partajaţi creaţiile pe o reţea socială construită în jurul aplicaţiei, similară cu Instagram sau Vine.

Află și: Noul telefon HTC cu Windows Phone. Au trecut doi ani de la ultimul model, cât de bun va fi cel nou?

Noutatea majoră introdusă de această aplicație, în comparaţie cu alternativele mai populare, ţine de partea de colaborare. Prieteni şi membri ai familiei pot edita sau aduce mici modificări unui clip creat cu Zoe. La sfârşitul acestei săptămâni, când aplicaţia va deveni publică, Zoe promite să funcţioneze doar pe smartphone-uri high end care rulează Android 4.4, indiferent de cine sunt produse.  Dacă acesta este primul capitol dintr-o lungă serie de lansări, sunt curios ce aplicaţii marca HTC urmează să fie publicate în lunile următoare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele