27 aug. 2014 | 09:00

Seagate anunţă primele hard disk-uri din lume de 8TB

ACTUALITATE
Seagate anunţă primele hard disk-uri din lume de 8TB

Inevitabilul s-a produs. Cei de la vor intra în istorie ca fiind primii producători de hard disk-uri cu o capacitate de 8TB.

seagate-enterprise-hard-drive 8tb

În ultimii ani a crescut semnificativ interesul pentru SSD-uri şi, în acelaşi timp, a scăzut preţul pentru ele. Cu toate acestea, cei care îşi doresc un spaţiu generos de stocare apelează în continuare la hard disk-uri clasice, cu platane în mişcare.

Din această categorie face parte noua creaţie a celor de la Seagate cu o capacitate de 8TB. Merită avut în vedere că au trecut deja câţiva ani de la . Partea tristă, cel puţin momentan, este că aceste noi soluţii de stocare sunt destinate mediilor enterprise, unde spaţiul de stocare este cel mai important. Ca urmare, deşi nu vă împiedică nimeni să cumpăraţi unul pentru PC-ul de acasă, având în vedere că foloseşte o interfaţă standard 6Gb/s, preţul nepublicat s-ar putea să nu fie foarte accesibil. În conformitate cu trendurile actuale de eficienţă energetică, pe lângă spaţiul generos, noul hard disk vine cu un consum redus de energie şi algoritmi avansaţi de conservare a energiei.

În teorie, această veste nu este destinată utilizatorilor casnici. În practică însă, din acest moment, nu trebuie să aşteptăm decât câteva luni până vor apărea hard disk-uri de 8TB pentru serverul de filme din sufragerie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele