Seagate lanseaza HDD-ul de 4 TB pentru stocare video

Seagate lanseaza HDD-ul de 4 TB pentru stocare video
19:00 29.05.2013

Seagate a anuntat primul sau HDD de 4 TB creat special pentru stocarea de materiale video. Aceste unitati au ca scop principal folosirea in DVR-uri, media centere si sisteme de supraveghere.

Seagate Pipeline 4TB

Aceste HDD-uri au fost create in special pentru a oferi o capacitate foarte mare de stocare, o fiabilitate foarte buna in timp si un nivel redus de zgomot in functionare. Raportul de componente pc ale producatorului, care ajung in garantie, anual, este de aproximativ 0.55 procente. Diskurile vor avea o capacitate de la 250 GB pana la 4 TB si o viteza de rotatie de 5900 rpm. Diskurile pana la 2 TB vor avea o interfata de transfer SATA 2, iar modelele de 3 si respectiv 4 TB vor putea comunica pe SATA 3. Pana la momentul actual nu se cunosc detalii despre pret si disponibilitate, insa dupa specificatii acestea vor fi mai ieftine decat modelele actuale.

„Beneficiind de 10 ani de experienta pe piata, si intelegand cerintele din segmentul video, atat productie/inregistrare cat si redare, am combinat cunostintele despre temperaturi, acustica si performanta pentru a oferi ceea ce credem ca va fi cea mai de incredere unitate DVR (Digital Video Recording) din lume. Angajamentul nostru de a oferi o unitate cu o fiabilitate de neegalat asigura pastrarea in siguranta a continutului digital al consumatorilor.”a declarat Scott Horn, Vice presedinte Marketing Seagate.

Cert este ca aceste hard-uri vor avea probabil o garantie de 5 ani si o fiabilitate ce va depasi aceasta perioada. Datorita performantelor reduse nu sunt recomandate nici macar pentru instalari ale sistemului de operare, insa pot fi folosite cu success in sisteme HTPC, recordere pentru camere video, NAS-uri sau pur si simplu pentru stocare externa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: