26 feb. 2024 | 11:37

Zborul misterios cu o destinație „specială”: Cine s-a înscris, unde au zburat turiștii

ACTUALITATE
Zborul misterios cu o destinație

Zborurile misterioase devin din ce în ce mai populare. Iată ce înseamnă, de fapt.

Ce sunt zborurile misterioase

Scandinavian Airlines, o companie aeriană cu sediul în Suedia, recent a anunțat că membrii programului său de loialitate EuroBonus au acum posibilitatea de a rezerva o experiență de zbor denumită „Destinație necunoscută”, conform relatărilor CNBC. V-ați imaginat vreodată să vă faceți bagajele și să porniți într-un zbor fără să cunoașteți destinația?

Într-un comunicat de presă, compania aeriană a menționat că „în câteva minute” de la anunțul făcut pe 12 februarie, peste 1.000 de membri s-au înscris pentru acest zbor-surpriză. Înscrierile s-au încheiat 24 de ore mai târziu, iar cei selectați pentru călătorie au avut la dispoziție încă 24 de ore pentru a-și confirma locul în avion și pentru a face plata.

Potrivit Travel + Leisure, compania aeriană nu mai acceptă rezervări.

În loc de bani, călătorii trebuiau să răscumpere 30.000 de mile pentru a obține un loc. Dacă cineva era selectat și nu avea suficiente mile sau puncte, putea să le cumpere pe cele rămase necesare. Zborul va decola din Copenhaga, Danemarca, pe 5 aprilie și va reveni în același oraș pe 8 aprilie. Conform The Street, există o listă de așteptare pentru toți cei care s-au înscris, dar nu au primit un loc. Aceștia vor avea șansa de a avansa pe listă și poate chiar de a obține un loc dacă cineva anulează.

De ce le aleg turiștii

Singurul indiciu pe care călătorii îl vor primi înainte de decolare este că zborul va dura câteva ore. Destinația va fi anunțată în timpul zborului. Pe măsură ce se apropie data zborului misterios, cei care au un loc confirmat vor primi indicații de la Scandinavian Airlines cu privire la ce trebuie să împacheteze.

„Perspectiva de a porni într-o călătorie aventuroasă și misterioasă alături de alți entuziaști, găsind noi conexiuni și prietenii pe parcurs, este cu adevărat incitantă”, a declarat Paul Verhagen, EVP & Chief Commercial Officer la Scandinavian Airlines, într-un comunicat de presă.

„Acestea nu sunt doar călătorii; sunt experiențe extraordinare care vor rămâne cu tine pentru o viață întreagă”, a adăugat el.

Scandinavian Airlines nu este prima companie aeriană care adoptă conceptul de destinații misterioase.

Lufthansa oferă în prezent călătorilor un program numit „Lufthansa Surprise”, în cadrul căruia puteți selecta aeroportul de origine și o temă generală a tipului de vacanță căutate. Odată ce biletul este rezervat, compania aeriană dezvăluie destinația, iar aceasta nu poate fi schimbată sau anulată.

În 2023, Wizz Air, o companie aeriană low-cost, a organizat un zbor misterios de la Veneția care a dus un avion plin de pasageri în Arabia Saudită pentru câteva zile.