14 sept. 2023 | 16:55

Ce poți vizita toamna aceasta. Destinația de vacanță perfectă pentru toți turiștii

ACTUALITATE
Ce poți vizita toamna aceasta. Destinația de vacanță perfectă pentru toți turiștii

Cappadocia, cu peisajul său unic, cu siguranță se află pe lista de călătorii a oricărei persoane pasionate de explorare.

Această regiune este deosebit de atrăgătoare datorită formațiunilor stâncoase, orașelor subterane magnifice cu zeci de tuneluri, bisericilor, mănăstirilor, hotelurilor și aventurilor cu balonul cu aer cald.

Odată cu venirea lunilor de toamnă, temperaturile medii scad la niveluri acceptabile, iar această regiune din Turcia începe să-și aștepte turiștii.

Experiențele diverse fac obiectul unei vacanțe reușite, în această toamnă

Baloanele cu aer cald care se ridică în zori îți oferă o perspectivă uluitoare asupra celebrelor „Hornuri ale Zânelor”, de la o altitudine de 800 de metri.

Hornurile Zânelor, celebre pentru forma lor unică, au luat naștere de-a lungul a mii de ani și sunt, poate, cel mai emblematic element al peisajului din Cappadocia.

Timp de milioane de ani, ploaia și vântul au sculptat straturile moi de lavă și cenușă, rezultate din erupțiile multiple ale vulcanilor precum Erciyes, Hasandağ și Güllüdağ.

Muzeul în aer liber Göreme, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din anul 1985, reprezintă una dintre cele mai impresionante atracții ale regiunii.

Orașele subterane, construite în secolul al 7-lea și al 8-lea î.Hr., sunt printre cele mai remarcabile atracții din Cappadocia, oferind vizitatorilor posibilitatea de a experimenta simultan frumusețea naturii, istoria bogată și geniul arhitectural al oamenilor antici din regiune.

Alte atracții din zonă includ Castelul Ortahisar, una dintre primele așezări cu mai multe etaje din lume, Valea Devrent, cunoscută pentru formațiunile stâncoase care par a reprezenta niște cămile, precum și formațiunile stâncoase numite Hornurile Zânelor Üç Güzeller.

Paşabağı găzduiește, de asemenea, unul dintre cele mai faimoase Hornuri ale Zânelor, iar Mustafapaşa a fost recunoscut drept unul dintre cele mai bune sate turistice din lume de către Organizația Mondială a Turismului a Națiunilor Unite (UNWTO), meritând cu siguranță să fie explorat de către turiști.

Tradiția viticolă bogată a Cappadociei Cappadocia este, de asemenea, la mare căutare.

Cappadocia, cu peisajul său extraordinar, oferă inclusiv o gastronomie delicioasă, fiind preparată în cuptoare tradiționale de pământ, unde carnea, legumele și lintea sunt gătite încet într-o oală de lut închisă.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele