Val de plecări de la cel mai puternic gigant de pe piață. Compania își vrea angajații din nou la birou, ei își dau demisia
În aceste zile sunt mari probleme la una din cele mai mari companii multinaționale. Acest nou val de plecări de la cel mai puternic gigant de pe piață vine după ce, recent, compania anunța că își vrea angajații din nou la birou, dar cu tote astea își dau demisia.
În aceste zile, val de plecări de la cel mai puternic gigant de pe piață
Unul din cei mai mari giganți ai momentului, Amazon, se pare că are mari probleme cu angajații săi. Analiștii din piață vorbesc despre un val de plecări de la cel mai puternic gigant de pe piață.
Cu toate astea, gigantul le cerea angajaților corporativi să petreacă cinci zile pe săptămână la birou, conform unui memoriu scris de CEO-ul Andy Jassy. Conform acelorași analiști, decizia marchează o schimbare semnificativă față de poziția anterioară a Amazon privind întoarcerea la locul de muncă.
Până de curând, gigantul le cerea angajaților companiei să fie la birou cel puțin trei zile pe săptămână. Acum, compania oferă termen angajaților, până la 2 ianuarie, pentru a începe să adere la noua politică.
Compania își vrea angajații din nou la birou, ei își dau demisia
Angajații corporativi vor trebui să fie la birou cinci zile pe săptămână „în afara circumstanțelor atenuante” sau cu excepția cazului în care li s-a acordat o excepție de către liderul echipei, a declarat Andy Jassy, referindu-se la grupul restrâns de executivi care raportează directorului general al Amazon.
„Înainte de pandemie, nu era de la sine înțeles că oamenii ar putea lucra de la distanță două zile pe săptămână, iar acest lucru va fi valabil și în viitor – așteptările noastre sunt ca oamenii să fie la birou în afara circumstanțelor atenuante”, a declarat Andy Jassy.
Cu toate astea, mulți angajați, nemulțumiți de aceste noi măsuri, au ales să-și dea demisia, și astfel asistăm la acest val de plecări de la cel mai puternic gigant de pe piață.
Amazon intenționează să își simplifice structura corporativă
Conform aceluiași memoriu, CEO-ul Andy Jassy anunța care sunt noile intenții în ceea ce privește politica de restructurare. Concret, se dorește o simplificare a structurii corporative, având mai puțini manageri pentru a „elimina straturile și a aplatiza organizațiile”, mai sune AndyJassy.
„Fiecare organizație S-team va trebui să crească raportul dintre colaboratorii individuali și manageri cu cel puțin 15% până la sfârșitul primului trimestru din 2025.
Contributorii individuali se referă la angajații care, de obicei, nu gestionează alți angajați. Vrem să funcționăm ca cel mai mare startup din lume.
Asta înseamnă pasiune pentru a inventa în mod constant pentru clienți, urgență puternică (pentru majoritatea oportunităților mari, este o cursă!), proprietate ridicată, luarea rapidă a deciziilor, spirit de inițiativă și frugalitate.
Vorbim de o colaborare profund conectată (trebuie să fiți uniți cu colegii de echipă atunci când inventați și rezolvați probleme dificile) și un angajament comun față de ceilalți.”, a mai scris CEO-ul Amazon în memoriul trimis.
Amazon a spus că fiecare echipă își va revizui structura ca parte a procesului și că este posibil să identifice roluri care nu mai sunt necesare. Orice modificări sau ajustări vor fi anunțate la nivel de echipă, a adăugat compania.
Compania și-a mărit rapid numărul de angajați pe parcursul pandemiei înainte ca Jassy să preia conducerea și să instituie reduceri de costuri pe scară largă în cadrul Amazon, inclusiv cele mai mari concedieri din cei 27 de ani de când este o companie publică.
Numărul de angajați ai Amazon a totalizat 1,53 milioane de angajați în al doilea trimestru, reprezentând o creștere de doar 5% față de anul precedent. Prin comparație, forța de muncă a Amazon a crescut cu 14% la 1,52 milioane de angajați în al doilea trimestru din 2022.