Trei lucruri pe care un neurocercetător nu le-ar face niciodată deoarece „îți afectează creierul”
- Creierul uman este încă un mare mister
- Care sunt cele trei lucruri pe care un neurocercetător nu le-ar face niciodată
- Creierul trece de la undele cerebrale ale somnului profund la undele alfa
- Vorbirea negativă despre sine ar putea avea un impact
- Alimente bogate în zaharuri rafinate și grăsimi trans afectează creierul
- Concluzia
Creierul uman, deși ne-ar place să credem altceva, este în continuare un mare mister. Deși cercetătorii au încercat să-i dezlege secretele, rămâne încă un organ nedescoperit în totalitate. Cu toate astea, există, cel puțin, trei lucruri pe care un neurocercetător nu le-ar face niciodată deoarece „îți afectează creierul”.
Creierul uman este încă un mare mister
Înțelegerea modului în care aceste armonii evocă gânduri, amintiri și emoții este probabil cea mai mare întrebare științifică. Creierul caută să se înțeleagă pe sine, și totuși întrebarea rămâne fără răspuns.
Chiar și după 150 de ani de investigații efectuate de multe dintre cele mai bune creiere, rămân multe lucruri nedescoperite. După cum se știe, creierul uman are aproximativ 86 de miliarde de neuroni, împletiți de aproximativ 100 de trilioane de conexiuni sau sinapse.
Este o sarcină descurajantă să înțelegem detaliile funcționării acestor celule, ca să nu mai vorbim de modul în care acestea se unesc pentru a forma sistemele senzoriale, comportamentul, conștiința.
Dar, cu toate astea, se descoperă uneori lucruri spectaculoase, precum sunt și cele trei lucruri pe care un neurocercetător nu le-ar face niciodată deoarece „îți afectează creierul”.
Care sunt cele trei lucruri pe care un neurocercetător nu le-ar face niciodată
După studii îndelungate, un specialist în neuroștiințe a avertizat că există trei obiceiuri comune cu un impact major. Conform acestuia, aceste trei lucruri ar putea avea un impact negativ asupra creierului. Printre ele, unul se poate întâmpla imediat ce ne trezim dimineața.
Expertul spune că tot la ce ne expunem creierul poate avea un impact, fie că este vorba de alimentele pe care le consumăm sau de lucrurile pe care le citim sau le urmărim. Acesta a împărtășit cele mai importante lucruri pe care nu le-ar face niciodată pentru a-și menține creierul în stare bună.
„Numărul unu este să merg pe telefonul meu când mă trezesc dimineața.
Conținutul pe care îl consumi în acest timp va avea un impact mai mare asupra mentalității tale.
Ne dă peste cap dopamina pentru restul zilei, astfel încât să continuăm să ne verificăm telefoanele.”, explică expertul într-o postare pe TikTok.
Creierul trece de la undele cerebrale ale somnului profund la undele alfa
Specialistul neurocercetător explică mai departe, spunând că creierul nostru este „mai relaxat și mai influențabil” atunci când ne trezim.
Conform acestuia, când ne trezim, creierul nostru trece de la undele cerebrale ale somnului profund la undele alfa și, în cele din urmă, la undele beta.
Iar această tranziție ne face mai relaxați și mai influențabili. Acesta este și motivul pentru care telefonul poate influența puternic creierul uman, starea de spirit și mentalitatea, mai spune specialistul.
Vorbirea negativă despre sine ar putea avea un impact
Vorbirea negativă despre sine ar putea avea un impact mai mare decât vă dați seama. Deși acest lucru poate părea evident, specialistul a subliniat că, de fapt, gândurile repetitive pot consolida opiniile distorsionate despre propria persoană sau chiar agrava afecțiuni precum depresia.
Potrivit Alzheimer’s Research UK, persoanele care suferă de depresie sau anxietate sunt mult mai predispuse la demență și la o deteriorare a sănătății creierului.
„La trezire, acordați-vă câteva momente pentru a respira și pentru a stabili intenții înainte de a lua telefonul. Dacă îl puteți încărca în cealaltă parte a dormitorului sau în afara dormitorului, aceasta reprezintă o barieră suplimentară.
Ceea ce îți spui contează și, cu cât îți transmiți mai multe lucruri în creier, cu atât mai mult se fixează în el. Iar ceea ce este încorporat, este ceea ce manifestăm.”
Alimente bogate în zaharuri rafinate și grăsimi trans afectează creierul
Un alt aspect al acestor cercetări are legătură cu alimentația. Conform expertului, alimentele bogate în zaharuri rafinate și grăsimi trans sunt deosebit de nocive pentru sănătatea creierului atunci când sunt consumate la prima oră a dimineții.
Acestea includ cerealele zaharoase, produsele de patiserie și batoanele procesate pentru micul dejun. Atunci când ne începem ziua cu astfel de alimente, aceasta poate duce la o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, urmată de o cădere.
Această fluctuație poate face mai dificilă concentrarea și gândirea clară. Acesta este al treilea lucru la care face referire și pe care nu l-ar face..
Concluzia
Concluzia și sfatul expertului este ca fiecare dintre noi să încorporeze alimente bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi somonul, semințele de in și nucile.
Se știe că acestea susțin sănătatea creierului. În plus, fructele și legumele bogate în antioxidanți, cum ar fi afinele, spanacul și broccoli pot ajuta.