03 feb. 2024 | 08:47

Steve Jobs, coșmarul fotografilor. Întâmplarea care îți arată că fondatorul Apple nu era cel mai simpatic om

ACTUALITATE
Steve Jobs, coșmarul fotografilor. Întâmplarea care îți arată că fondatorul Apple nu era cel mai simpatic om

Un fotograf care a lucrat cu co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a povestit despre momentul în care a zburat mii de kilometri pentru a-i face portretul, doar pentru ca Jobs să-i spună în mod categoric că nu vrea să-i fie făcută poza.

Jobs era cunoscut pentru faptul că nu se simțea confortabil în preajma fotografilor. Cu ocazia aniversării a 40 de ani de la lansarea Apple Macintosh, fotograful Will Mosgrove a apărut într-un episod al podcastului Macworld, unde a povestit despre relația sa uneori dificilă cu legendarul Jobs.

Steve Jobs, nu tocmai cel mai simpatic om

Mosgrove, care a realizat fotografia apărută în primul număr al revistei Macworld acum 40 de ani, a fost comisionat de Apple să zboare în Suedia, în anii 1980, pentru a-i face o fotografie lui Jobs arătând ca un „lider mondial”, în timp ce se afla într-un elicopter cu un castel suedez pe fundal.

Vezi și: Cum s-a schimbat lumea de când a murit Steve Jobs

Mosgrove spune că Jobs a încercat inițial să stea în scaunul din fața elicopterului, ceea ce Mosgrove a contestat politicos pentru că nu ar fi putut să îi facă o fotografie stând acolo.

După ce a fost de acord să stea în scaunul din spate, elicopterul a decolat și s-a îndreptat spre castelul unde se ținea o cină.

Vezi și: Steve Jobs, mitul și adevărul

„Nu vreau nicio fotografie”

„Și în timp ce îmi scot aparatul de fotografiat și mă pregătesc, el spune: Știi, nu cred că vreau nicio fotografie”, povestește Mosgrove în podcastul Macworld.

„Și am spus: Ei bine, ok, știi, m-au zburat din California în Suedia pentru a obține această fotografie și știi, sunt aici și sunt gata să o fac. Putem să ne gândim un pic?”, a continuat el.

Jobs, deodată, devenind iritat, a spus „Nu cred că vreau nicio fotografie”.

„Am spus: Ei bine, ce zici dacă facem câteva fotografii și te uiți la ele? Dacă nu vrei să le folosești, e în regulă pentru mine, dar știi, Tom Hughes mi-a spus că poți obține această fotografie și am spus da și trebuie să mă întorc cu ceva”. Și el spune, „Nu vreau nicio fotografie”.

Mosgrove spune că incidentul i-a fost explicat directorului artistic, care a înțeles situația, dar fotograful a fost deranjat că a călătorit atât de mult și a petrecut o săptămână în Suedia fără niciun cadru cu liderul vizionar al Apple.

„M-am simțit ca o mizerie, dar Steve nu ar fi mers pe așa ceva. Așa era relația lui cu fotograful pe care pur și simplu nu îi plăcea”, a încheiat fotograful.

Totuși, Mosgrove a realizat un portret cu Jobs pentru prima ediție a revistei Macworld din 1984, dar și acea ședință foto a fost problematică.

Vezi și: Detaliul mai puțin știut din viața lui Steve Jobs: unde se „ascundea” când își închidea telefonul și nu putea fi găsit

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele