06 mart. 2024 | 10:09

Patrick Mouratoglou a postat 3 cuvinte după ce Halep a câștigat la TAS și a declanșat furia pe internet. ”Trebuie să plătești”

SPORT
Patrick Mouratoglou a postat 3 cuvinte după ce Halep a câștigat la TAS și a declanșat furia pe internet. ”Trebuie să plătești”

Simona Halep (32 de ani) a câștigat procesul de la TAS, astfel că va putea reveni imediat în circuitul WTA.

Patrick Mouratoglou, mesaj pentru Simona Halep. ”Adevărul a învins”

Jurații Tribunalului Sportiv de la Lausanne au decis reducerea suspendării sportivei de la patru ani, la nouă luni. În plus, fostul lider mondial va fi recompensată și cu o sumă simbolică, ce va fi achitată de către ITIA.

Jurații de la TAS au luat în calcul perioada de suspendare începând cu data de 7 octombrie 2022, astfel că aceasta a expirat în iulie 2023. În acest sens, Halep poate reveni imediat în competiții, așa că rămâne de văzut care va fi primul meci oficial pe care-l va disputa românca.

Detaliile scandalului în care este implicat Patrick Mouratoglou în cazul Halep

Mouratoglou, distrus din cauza lui Halep. Detaliile scandalului

Sportiva din Constanța a avut o echipă formată din trei avocați, dintre care unul singur este român. Bogdan Stoica a fost și cel care i-a dat vestea cea mare fostului lider mondial.

Citește și: Reacția scurtă a lui Toni Iuruc după verdictul primit de Simona Halep: ‘Am spus acum doi ani’

La puțin timp după ce a devenit oficial că Halep a fost reabilitată, Patrick Mouratoglou, fostul ei antrenor i-a transmis un mesaj scurt sportivei.

”Adevărul a învins”, a scris Patrick Mouratoglou, la postarea Simonei Halep.

”Trebuie să plătești pentru ce i-ai făcut”, ”Mai bine taci din gură!”, „Mai și comentezi”, sunt doar câteva dintre comentariile îndreptate spre Patrick Mouratoglou.

  • 24 de titluri WTA a cucerit Simona Halep.
  • 40,203,437 de dolari a câștigat Halep din tenis, potrivit site-ului WTA.

Când a expirat suspendarea Simonei Halep

Deoarece perioada de suspendare a început să curgă de pe 7 octombrie 2022 (n.r. când a fost suspendată provizoriu pentru roxadustat), românca poate juca din nou tenis, întrucât perioada de 9 luni a expirat la data de 6 iulie 2023.

Audierile de la TAS au avut loc în perioada 7-9 februarie, iar cei trei judecători care s-au ocupat de proces au fost Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (Statele Unite ale Americii) și Ulrich Haas (Germania).

Inițial, Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, substanță interzisă, iar ulterior cei de la ITIA au găsit nereguli și în pașaportul biologic al româncei.

Ultimul meci oficial al său a fost pe 29 august 2022, în runda inaugurală de la US Open, contra Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Citește și: CTP, reacție violentă după ce Simona Halep a scăpat de suspendare: ‘E mâna escrocului’

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele