23 ian. 2024 | 12:36

Novak Djokovici, gest neașteptat la adresa lui Kyrgios, la Australian Open 2024. Imaginile au devenit virale

SPORT
Novak Djokovici, gest neașteptat la adresa lui Kyrgios, la Australian Open 2024. Imaginile au devenit virale

Novak Djokovici, principalul favorit de la Australian Open, s-a calificat pentru a 11-a oară în semifinalele turneului de la Antipozi. În timpul meciului cu Taylor Fritz, l-a văzut pe Nick Kyrgios în cabina comentatorilor și nu s-a putut abține. Imaginile cu gestul sârbului fac înconjurul lumii.

Novak Djokovici, imagini devenite virale

Novak Djokovici s-a impus în sferturile de finală de la Australian Open, după ce l-a învins pe americanul Taylor Fritz în patru seturi, scor 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3, la capătul a trei ore și 48 de minute de joc. În semifinale, Nole va juca împotriva învingătorului din duelul Sinner – Rublev.

Liderul mondial nu a avut emoții în partida cu Taylor Fritz și se află  pentru a 48-a oară în semifinale la un turneu de Grand Slam. În timpul setului doi, Novak Djokovici a reușit să câștige un punct spectaculos, moment în care a reacționat. El și-a dus mâna la ureche și le-a făcut semn celor prezenți în tribune să-l aclame.

Novak Djokovici, gest neașteptat la adresa lui Kyrgios, la Australian Open 2024. Imaginile au devenit virale

Novak Djokovici, liderul ATP. Sursa foto: Profimedia

Gestul făcut către Nick Kyrgios

Nu a scăpat nici Nick Kyrgios, aflat în cabina comentatorilor. Nole i-a transmis, de asemenea, prin semne, mesajul „Să te aud!”.

Organizatorii turneului de la Antipozi au postat imaginile pe contul oficial de X (fosta rețea Twitter). repostate apoi și de Nick Kyrgios. Acum, acestea fac înconjurul lumii.

Citește și: Novak Djokovici și-a ieșit din minți la Australian Open. A vrut să se răfuiască cu un spectator pe teren: ”Vino aici!” VIDEO

Novak Djokovic a servit mai mult de zece aşi pentru al 5-lea meci la rând la Australian Open. E abia a doua oară în carieră când reuşeşte asta la Melbourne, după ce, în urmă cu trei ani, servea mereu peste 10 aşi între turul secund şi semifinale.


Recordurile lui Novak Djokovici

Novak Djokovici a pierdut câte un set în meciurile cu Dino Prizmic (runda inaugurală), Alexei Popyrin (turul 2) și Taylor Fritz (sferturi) și a ajuns la 33 de victorii consecutive la Australian Open. Doar Monica Seles a mai reușit o asemenea performanță la Melbourne.

Citește și: Novak Djokovici, mesaj special pentru ”rebela” din tenisul românesc. Cum i-a atras atenția sârbului

Nole deține în acest moment multe dintre recordurile din tenis, dar cele mai importante sunt următoarele trei: cele mai multe titluri de Grand Slam, 24, cele mai multe turnee de tip Masters (ATP 1000), 39, și cele mai multe săptămâni din postura de lider ATP, 409. De asemenea, Novak Djokovici a câștigat de cele mai multe ori Turneul Campionilor, 7 titluri.

Tenismenul sârb deține și recordul de titluri câștigate la Melbourne: zece, la edițiile din 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021 și 2023.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele