21 mart. 2024 | 13:41

Momente de panică la Miami. Unui jucător i s-a făcut rău în timpul meciului

SPORT
Momente de panică la Miami. Unui jucător i s-a făcut rău în timpul meciului
Matteo Berrettini. Foto: Profimedia

Spectatorii meciului Matteo Berrettini – Andy Murray au avut parte de clipe de panică, după ce unuia dintre jucători i s-a făcut rău pe teren și a fost nevoie de intervențoa medicilor.

Ce s-a întâmplat la Miami

Italianul Matteo Berrettini (142 ATP) și Andy Murray (62 ATP) s-au duelat în primul tur la Miami Open. S-a impus britanicul în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 4-6, dar partida a avut parte de scene înfricoșătoare, cu tenismenul din Cizmă în prim plan.

În setul secund al meciului, la scorul de 6-5, 2-5, Matteo Berrettini a acuzat o stare de amețeală și i s-a făcut rău în timp ce se pregătea să servească, iar spectatorii s-au speriat foarte tare. A fost nevoie ca italianul să se sprijine în rachetă pentru a nu se prăbuși pe teren și a fost ajutat să ajungă pe scaun. După ce a fost consultat de echipa medicală, Matteo Berrettinia a fost lăsat să continue meciul, dar a fost vizibil afectat de felul în care se simțea.

Matteo Berrettini, Miami. Foto Profimedia

Cariera lui Matteo Berrettini, în declin

Matteo Berrettini a ajuns pe locul 142 mondial, după ce în anul 2022 urcase până pe locul 6 ATP. Italianul se poate considera unul dintre cei mai ghinioniști tenismeni din circuit, după ce s-a confruntat cu mai multe accidentări în ultima perioadă.

Finalist al turneului de la Wimbledon în 2021, acesta a suferit o accidentare groaznică, anul trecut, chiar în primul tur la US Open. Italianul a călcat strâmb și și-a luxat glezna. El a urlat de durere și a părăsit terenul într-un scaun cu rotile.

Vezi și: Despărţire neaşteptată în showbiz! Şi-au spus ‘Adio!’, deşi erau numiţi „cuplul anului”. El era cu 11 ani mai tânăr decât ea

Declinul lui Matteo Berrettini a început în 2022, când s-a lovit de o serie de probleme fizice, care l-au deraiat de pe drumul performanței. Întâi o accidentare la mâna dreaptă, care a necesitat o intervenție chirurgicală, apoi a trecut prin Covid-19 exact când începea turneul de la Wimbledon.

  • Matteo Berrettini are în palmares 7 titluri ATP.
  • Peste 11 milioane de dolari a câștigat italianul doar din tenis.

Alt jucător prăbușit pe teren la  Miami

La începutul săptămânii, a avut loc o altă scenă șocantă. Tenismenul francez de 21 de ani, Arthur Cazaux s-a prăbușit pe teren în timpul meciului din calificări contra conaționalului său, Harold Mayot. În decisivul meciului , la scorul de 4-6, 7-5, 2-1, sportivul din Hexagon și-a pierdut cunoștința, iar medicii au intervenit de urgență. El a avut nevoie să fie transportat în afara terenului în scaun cu rotile.

Trecuseră câteva gameuri de când nu se simțea bine, am sesizat asta, dar am crezut că are crampe. Nu l-am văzut când a căzut, când l-am observat întins am crezut că e de la crampe.

Vezi și: Imagini greu de privit la US Open. Un jucător s-a accidentat grav și a urlat de durere

Când mi-am dat seama că e grav, m-am dus imediat la el, am devenit foarte îngrijorat. Am făcut tot posibilul să ajut. Nu există decât o mare prietenie între noi, așa a fost întotdeauna. Îi doresc o recuperare ușoară și să revină cât mai rapid”, a declarat Harold Mayot, adversarul lui Cazaux, după meci.

Incidentul s-a petrecut în aceeași zi cu decesul lui Konstantin Koltsov, iubitul numărului doi mondial din clasamentul WTA, Aryna Sabalenka (25 de ani).

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele