29 ian. 2024 | 22:36

Mărturie tulburătoare a jucătorului care a stat 26 de zile în comă: ”Este un miracol că am ajuns în starea actuală”

SPORT
Mărturie tulburătoare a jucătorului care a stat 26 de zile în comă: ”Este un miracol că am ajuns în starea actuală”
Kylian Mbappe ținând în mână un tricou al portarului Sergio Rico

Portarul lui PSG, Sergio Rico, a trecut prin momente cumplite anul trecut, în luna mai. El a suferit un accident de călărie, în urmâ căruia a petrecut două luni în spital și a stat 26 de zile în comă. Acum, el a făcut dezvăluiri tulburătoare despre acea perioadă. Ce a mărturisit jucătorul.

”Decât să mă las de fotbal, aș fi preferat să mor!”

Sergio Rico a fost la un pas de moarte după ce a suferit un traumatism cranian după ce a căzut de pe cal în El Rocío, în Huelva, în timpul unui pelerinaj. Goalkeeper-ul a fost intubat și transportat de urgență la spital în Sevilla, cu un elicopter. A fost în comă 26 de zile și a slăbit aproape 20 kg în cele 12 săptămâni cât a stat internat Dar nu a încetat nicio clipă să spere că va reveni la starea de dinaintea teribilului accident de călărie.

Sergio Rico a acordat un alt interviu pentru CANAL+ Foot în care a făcut o dezvăluire tulburătoare despre acea perioadă. Portarul a spus că nu-și imaginează viața fără fotbal: ”Nimeni nu-și dorește moartea, dar eu chiar aș fi preferat să nu mai trăiesc dacă trebuia să mă las de fotbal!”, a spus portarul spaniol.

Mărturie tulburătoare a jucătorului care a stat 26 de zile în comă: ”Este un miracol că am ajuns în starea actuală”

Sergio Rico, la ieșirea din spital. Sursa foto: Profimedia

 

Goalkeeper-ul lui PSG recunoaște că a trecut printr-o mare cumpănă și că se consideră norocos că trăiește după cumplitul accident. Deși poate apăra din nou, medicii i-au pus, totuși, o interdicție.

Este aproape un miracol că am ajuns în starea actuală. Iau totul pas cu pas și fac zilnic progrese în recuperare. Îmi venea să sar din pat când doctorii mi-au spus că voi mai putea apăra. Decât să mă las de fotbal, aș fi preferat să mor!”

Medicii chiar au fost tare surprinși să ajung să mă simt atât de bine. Asta nu înseamnă că nu mi s-au pus anumite limite. Mi s-a recomandat să nu fac activități care să-mi ridice pulsul peste 130 de bătăi pe minut”, a spus Sergio Rico.

Ce își amintește din perioada în care a fost în comă

Sergio Rico nu își amintește mare lucru despre accident și nici nu vrea să știe cum s-a petrecut, dar a mărturisit că în perioada în care s-a aflat în comă l-a văzut într-un vis pe tatăl său, care este decedat.

Îmi amintesc doar un vis. Erau două străzi, mergeam într-o direcție și l-am văzut pe tatăl meu în cealaltă. I-am zis ‘Tata, tată!’, dar nu mi-a răspuns. Am vorbit despre asta. cu prieteni care sunt dedicați psihologiei și ceea ce mi-au spus ei este că încă nu era timpul meu. (…)

Citește și: Portarul lui PSG a fost sechestrat în propria casă, iar soția sa a fost bătută. Coșmarul trăit de jucător

M-au monitorizat complet cu multe ecrane. Mi-am dat seama că trebuie să se fi întâmplat ceva rău. Dar mi-am văzut familia, soția, mama… Doctorul m-a întrebat daca știu cine sunt ei. Si i-am spus bineînțeles”, a povestit Sergio Rico, într-un alt interviu acordat DAZN, la începutul lunii ianuarie.

Sergio Rico

Sergio Rico, din 2020 la PSG

Sergio Rico a semnat cu PSG în septembrie 2020, când a fost adus sub formă de împrumut de la Sevilla. Campioana Franței l-a cumpărat definitiv un an mai târziu cu șase milioane de euro. Parizienii l-au împrumutat ulterior, în perioada ianuarie – iunie 2022, la Mallorca, iar apoi Rico a revenit pe Parc des Princes, fiind una dintre rezervele lui Donnarumma. El a jucat 24 de meciuri pentru clubul parizian.

Citește și: Portarul lui PSG, dezvăluiri tulburătoare despre accidentul suferit la călărie. A stat 26 de zile în comă: ”L-am văzut pe tatăl meu decedat”

De-a lungul carierei, fotbalistul, care a avut o cotă maximă de piață de 20 de milioane de euro, a mai trecut pe la Fulham și mai are contract cu campioana Franței până în 2024.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele