25 mart. 2024 | 14:05

„Invenția chinezească” legată de mașinile electrice. Cu ce îți vine la pachet automobilul revoluționar

ACTUALITATE
„Invenția chinezească” legată de mașinile electrice. Cu ce îți vine la pachet automobilul revoluționar

Producătorii auto din China își instalează drone în vehiculele electrice pentru a atrage clienții, permițându-le acestora să obțină imagini spectaculoase în timp ce conduc.

Modelul Yangwang U8 (150.000 dolari) vine cu o versiune modificată a unei drone DJI Mavic (și baterii de rezervă) care este depozitat într-un spațiu dedicat din plafonul mașinii și care se deschide când șoferul dorește să-l utilizeze.

U8 este un SUV hibrid și are instalată aplicația Fly a DJI în sistemul de infotainment, conform Inverse.

Ce pot face șoferii care cumpără aceste mașini electrice

Șoferul poate captura conținut video interesant folosind drona în timp ce conduce, iar funcția Return to Home a DJI va face ca drona să se întoarcă automat la suportul de pe plafonul Yangwang U8.

Conform Wired, avem SUV-ul compact Lynk & Co 06 EM-P (24.000 dolari), care a primit recent o actualizare a sistemului de operare pentru a permite ecranului intern să controleze o dronă DJI lansată de pe capotă.

SUV-ul M-Hero 917 (112.000 dolari, inclusiv drona), inspirat dein armata chineză, vine cu o dronă S400 de la GDU Tech. Aceasta este operată prin control vocal din interiorul vehiculului.

EV-urile din China nu sunt primele vehicule care au o dronă instalată. În 2022, producătorul suedez de mașini electrice Polestar a creat un concept de roadster numit Polestar O2, care avea încorporată o dronă cinematică.

Suedezii și-au păstrat invenția la nivel de concept

Cu toate acestea, Polestar O2 a rămas un concept auto și piața auto EV chineză adoptă acum efectiv dronele ca și cum ar fi vehicule Thunderbirds.

Tehnologia este disponibilă pentru a fi utilizate în orașe, deoarece dronele au moduri de evitare a obstacolelor.

Un fotograf și/sau creator de conținut care este interesat de un EV s-ar putea lăsa influențat de o cameră suplimentară de utilizat.

Dacă dronelor le-ar fi permis să urmărească mașinile, asta ar face ca șoferii să-și întoarcă gâturile pentru a vedea ce cauzează blocajul de trafic din față, de vreme ce ar putea trimite pur și simplu drona să monitorizeze situația.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele