06 mart. 2024 | 08:35

Gigantul german care și-a anunțat intrarea în România: Vine cu angajări și investiții

ACTUALITATE
Gigantul german care și-a anunțat intrarea în România: Vine cu angajări și investiții

BMW Group, în parteneriat cu NTT DATA, va inaugura un centru de dezvoltare software în Cluj-Napoca, reprezentând prima investiție majoră a companiei germane în România.

BMW face angajări

Prin acest joint venture, se estimează că aproximativ 250 de dezvoltatori software vor fi angajați până la sfârșitul anului curent.

Acest centru va susține operațiunile IT ale BMW Group în Europa, contribuind la proiectele de producție, dezvoltare, resurse umane, vânzări și servicii financiare ale companiei. Alexander Buresch, CIO și Vicepreședinte Senior al IT-ului BMW Group, evidențiază importanța parteneriatului, subliniind că colaborarea cu NTT DATA va permite dezvoltarea rapidă a competențelor software suplimentare.

În același timp, Maria Metz, CEO la NTT DATA România, exprimă mândria companiei pentru deschiderea noului centru de dezvoltare, subliniind scopul de a sprijini transformarea digitală a constructorului auto.

Planurile de viitor ale companiei

Localizarea în Cluj-Napoca a fost aleasă datorită ecosistemului puternic pentru inovare și numărului mare de talente tehnologice disponibile. Se preconizează că JV-ul va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori software până la sfârșitul anului 2024 și intenționează să crească până la un număr de patru cifre de angajați până în 2027.

„Noua locație din România este menită să susțină IT-ul BMW Group în Europa și să impulsioneze proiectele IT și inovațiile pentru producție, dezvoltare, resurse umane, vânzări și BMW Financial Services”, arată compania.

„Cu NTT DATA, ne bazăm pe un alt partener puternic, care are o rețea excelentă într-o regiune tehnologică plină de viață și care ne permite să ne dezvoltăm rapid și în mod specific competențe software suplimentare. În colaborare cu companii precum NTT DATA putem stabili hub-uri IT puternice și, astfel, să dăm un răspuns la deficitul de experți IT”, spune Alexander Buresch, CIO și Senior Vice President al BMW Group IT.

Această mișcare marchează o nouă etapă în parteneriatul de peste 30 de ani dintre BMW Group și NTT DATA și confirmă angajamentul ambelor companii pentru inovare și dezvoltare în domeniul tehnologic.