Cea mai accidentată mașină din România la ora actuală este și cea preferată de șoferii români în 2021

Cea mai accidentată mașină din România la ora actuală este și cea preferată de șoferii români în 2021
Cea mai accidentata masina din Romania la ora actuala

Atunci când ne refeim la piața auto din România, aceasta se schimbă rapid în fiecare an, dar unele tendințe și escrocherii populare ale vânzătorilor de mașini par să rămână aceleași, în continuare. Care este cea mai accidentată mașină din ultimul an. Ironia face ca acest automobil să fie și cel ce se află în topul preferințelor românilor.

Mașina favorită a românilor este și cea mai accidentată

Compania de date IT carVertical a anunțat raportul anual cu statistici anuale pentru comunitatea auto. Potrivit datelor oficiale furnizate, brandul de autoturisme cel mai accidentat din România este BMW, una dintre mașinile preferate de români, alături de Audi și Volkswagen.

În ceea ce privește daunele materiale pe care le  toate rapoartele combinate însumează 3,282,580,416 EUR în daune.

Ceea ce este interesant este că nu toate mașinile intră în accidente la fel de mult ca altele. S-ar putea să nu fie surprinzător faptul că BMW-urile sunt în fruntea listelor de daune – 47,77% din toate BMW-urile de pe piață sunt avariate. Pe de altă parte, doar 29,53% dintre Fiat-uri nu au reușit să evite un accident.

Pe de altă parte, frauda cu kilometrajul este încă extrem de comună. În jur de 18,5% dintre autoturismele verificate au kilometrajul modificat sau dat peste cap, pentru a păcăli potențialii cumpărători. Mai exact, vorbim despre 7,112,444,874 de kilometri derulați înapoi pentru toate mașinile verificate.

Top 3 mașini preferate de români în 2021

Potrivit statisticilor, BMW, Volkswagen și Audi prind podiumul în clasamentul celor mai populari producători de mașini în România. De asemenea, aceste trei branduri împreună reprezintă 13% din toate automobilele verificate pe platforma carVertical.

Pe locul 1 se detașează autoturismul BMW Seria 3, preferatul oamenilor, și reprezintă aproximativ 5% din toate rapoartele de istoric auto carVertical. În urma lui vin VW Passat și Audi A4.

Alte modele de autovehicule populare printre români sunt BMW Seria 5, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E-Class, Opel Astra, Mercedes-Benz C-Class, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb, și BMW Seria 1.

Care sunt cele mai vechi modele verificate de autoturisme în România

Datele publicate pe platforma mai sus menționată arată că, în România, există mai multe mașini BMW vechi decât aproape orice alt autoturism.

40,38% dintre automobilele BMWverificate în 2021 au fost fabricate între anii 1990 și 2010, în timp ce cifrele pentru VW și Audi sunt mult mai mici, de 14,56% și respectiv 19,97%.

Mașinile Citroen verificate în 2021 sunt în procent de numai 10,92%. Mai mult de jumătate dintre mașinile BMW fabricate după anul 2010 sunt avariate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI