14 mai 2024 | 20:14

Frumosul oraș din România care e mai tare decât oricare altă destinație din Europa. Se află pe primul loc într-un top surpriză

ULTIMA ORĂ
Frumosul oraș din România care e mai tare decât oricare altă destinație din Europa. Se află pe primul loc într-un top surpriză

România se număra printre cele mai frumoase țări din Europa, cu destinații turistice unice în toată lumea. Un oraș din țara noastră fără mulți turiști a fost desemnat ca fiind cea mai ieftină destinație de vară din Europa pentru 2024.

Orașul european denumit „Micul Paris”, cel mai ieftin din Europa

Dacă ești gaza să-ți rezervi o escapadă vara aceasta dar nu ești hotărât încă unde, un oraș frumos din Europa de Est a fost numit una dintre destinațiile de vacanță de vară cu cel mai bun preț de pe continent.

Potrivit cercetării echipei Flight Hacks , Bucureștiul este destinația de vacanță cu cel mai bun preț pentru această vară. Cu toții știm că Bucureștiul este cunoscut drept „Micul Paris”, deoarece arhitectura sa prezintă asemănări cu Orașul Luminilor.

Conform cercetărilor făcute, prețul unui hotel costa în medie doar 86,72 lire sterline, ceea ce îl face un chilipir în comparație cu alte orașe europene. De ce este Capitala României atât de căutate de turiști?

Ei bine, cea mai apreciată atracție a Bucureștiului pe Tripadvisor este Mănăstirea Stavropoleos, care a fost construită în anii 1700.

Mai mult de atât, în Capitală se găsește una dintre cele mai bune stațiuni balneare din Europa. Theme București se află în afara centrului orașului și are o gamă largă de piscine și facilități spa.

Iată topul făcut de Flight Hacks și care sunt cele mai ieftine city break-uri din Europa:

  1. București, România
  2. Cracovia, Polonia
  3. Sevilla, Spania
  4. Praga, Cehia
  5. Varșovia, Polonia
  6. Istanbul, Turcia
  7. Riga, Letonia
  8. Frankfurt, Germania
  9. Porto, Portugalia
  10. Valencia, Spania

Citește și: Locul unic din România care le-a atras atenția britanicilor. Ce destinații turistice de la noi recomandă

Cele mai vizitate orașe din România

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au însumat, în primul trimestru, 2,47 de milioane de persoane, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Din numărul total de sosiri, cele ale turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 83,2%, iar sosirile turiștilor străini au reprezentat 16,8%, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024.

În București au fost cei mai mulți turiști, adică 425.500 de persoane, urmat de Braşov (325.700 persoane) şi Prahova (141.600 persoane). Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, în luna martie 2024 au însumat 1,114 milioane persoane.