21 nov. 2023 | 09:14

Locul unic din România care le-a atras atenția britanicilor. Ce destinații turistice de la noi recomandă

ACTUALITATE
Locul unic din România care le-a atras atenția britanicilor. Ce destinații turistice de la noi recomandă

România are multe de oferit în domeniul turistic, iar unul dintre cele mai bune exemple este Hotelul de Gheață, de la Bâlea, care a fost inclus de către britanici într-un top mondial al atracțiilor de iarnă, în ceea ce privește țara noastră, și nu numai.

Vezi și: Perioada din istorie când era cel mai bine să trăiești: topul surprinzător al preferințelor

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, din România, o atracție de top în lume

Publicația britanică The Standard a realizat o listă a destinațiilor turistice de iarnă, evidențiind inclusiv Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac.

În acest top se regăsesc, de asemenea, zonele izolate din centrul Islandei, excursiile din Finlanda, croazierele din Norvegia, excursiile în Antarctica sau călătoria cu trenul prin munții din Canada.

Jurnaliștii britanici scot în evidență, în mod deosebit, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac ca fiind o piesă de rezistență a acestei selecții, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Iar asta nu este tot: se menționează orașele medievale pitorești din România, cu emfază pe Castelul lui Dracula de la Bran și pe cursele de sănii trase de câini husky în Munții Harghitei.

Surprinzător, Bucureștiul este, de asemenea, inclus în material.

Potrivit jurnaliștilor britanici, sejurul în ținutul lui Dracula s-ar putea încheia cu o noapte petrecută în camerele Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, accesibile doar după o călătorie cu telecabina.

Vezi și: Locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Ce este special aici, pe ce loc este Bucureştiul

locul din romania unic in lume unde il gasesti ce are de oferit balea lac hotel de gheata

Hotelierii de la Bâlea pregătesc de zor noul sezon

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheață, Biserica de Gheață și igluurile obișnuiesc să fie construite în căldarea glaciară a lacului Bâlea, în apropierea Stației de Telecabină Bâlea Lac.

Aceste construcții sunt realizate din cărămizi de gheață tăiate de pe suprafața lacului și din zăpadă, întărite ulterior prin amestecul cu apă, la temperaturi scăzute.

Atât Hotelul de Gheață, cât și Biserica de Gheață reprezintă atracții unice în această parte a Europei, fără niciun dubiu, iar menționarea acestor obiective în materialul realizat de britanici nu face decât să confirme evidentul.

Vezi și: Locul din România în care te simţi ca în Bali. E aproape de două mari oraşe şi are de toate

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele