26 apr. 2024 | 13:53

Fotbalistul român prins cu 100.000 de mii de dolari la Revolutie: ”Erau îngropați la cotețul găinilor”

ACTUALITATE
Fotbalistul român prins cu 100.000 de mii de dolari la Revolutie: ”Erau îngropați la cotețul găinilor”

A fost unul dintre cei mai talentați jucători români și apoi un antrenor de succes. De-a lungul carierei sale a câștigat foarte mulți bani și a făcut dezvăluiri uluitoare despre momentul Revoluției din 1989. Ce sumă avea îngropată în curtea casei.

Povestea unui fotbalist de geniu

A fost un fotbalist de geniu, care a pus spectacolul înainte de toate și cum chiar el se descria a fost un caz rarisim de atacant. ”Preferam tot timpul o bară incredibilă în locul unui gol uşor”, mărturisea fostul jucător.

Sorin Cîrțu, căci despre el este vorba, a scris istorie în tricoul Universității Craiova. A câștigat de trei ori titlul de campion și de patru ori Cupa României. De asemenea, a jucat cu echipa din Bănie în cupele europene.

Universitatea Craiova a fost prima formație din România ajunsă în semifinalele Cupei UEFA, în sezonul 1982-1983 și prima calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1981-1982.

Dezvăluirile unui fost mare fotbalist român. Revoluția l-a prins cu foarte mulți bani îngropați în curtea casei

Sorin Cîrțu / Foto: Profimedia

  • Sorin Cîrțu a ratat de două ori la rând titlul de golgheter al campionatului, în sezoanele 1981-1982 şi 1982-1983.

”Erau bani mulți!”

De-a lugul carierei de fotbalist, Sorin Cîrțu a câștigat foarte mulți bani și a făcut dezvăluiri despre sumele uriașe pe care le avea ascunse la Revoluția din 1989. Cu ceva timp în urmă, el mărturisea că cea mai mare primă încasată a fost de 45.000 de lei, după ”dubla” cu Kaiserslautern din Cupa UEFA, în 1983.

Sorin Cîrțu a dezvăluit că la Revoluție era un om bogat, el având 600.000 de lei la CEC şi 10.000 de dolari ascunși. ”Cu leii îţi puteai lua şase vile, iar cu cei 10.000 de dolari, zece apartamente de câte două camere”, afirma acesta.

Vezi și: Fotbalistul român abandonat în spital după CM și declarat mort. A „înviat” la propriul parastas și a uimit o lume întreagă

Erau îngropați la cotețul găinilor. Cu săpătură, nu așa puși… I-am scos pe toți. Erau bani mulți! Când a fost Revoluția, m-am dus și-am scos banii de la CEC. Aveam CEC-uri de câte 5.000. Am scos 600.000 de lei și m-am dus cu plasa.

Eu eram obișnuit cu banul. Tata nu voia CEC-uri, era o reticență a lor. I-am lăsat un CEC de 70.000 și i l-am dat. Dar am uitat de el… După ce-a murit, când am făcut o schimbare la casă, într-un șifonier mare am găsit CEC-ul. Nu mai știam nimic de el. Erau patru salarii pe vremea aia”, a povestit Sorin Cîrțu în urmă cu câțiva ani, pentru GSP.

Echipa la care a avut cel mai mare salariu ca antrenor

Sorin Cârțu are două trofee câștigate în cariera de antrenor, un titlu și o Cupă a României, ambele cu Universitatea Craiova, în sezonul 1990 -1991. El a mai pregătit și alte formații de tradiție de la noi, precum Rapid, FCSB, Poli Timișoara, CFR Cluj, FC Argeș sau Oțelul Galați.

Fostul mare jucător din Bănie a spus unde a încasat cel mai mare salariu de antrenor. L-a primit la CFR Cluj, în mandatul din 2010, atunci când a spart banca de rezerve, la meciul cu Basel, din grupele Ligii Campionilor. ”Le spuneam că vreau 12,15 sau 20.000 de euro”, mărturisea Sorin Cîrțu.

Vezi și: Fotbalistul român de „aur” care a fugit de acasă la 16 ani și a făcut închisoare după ce a bătut un milițian. Ce a pățit după acel incident

Pentru gestul de la Basel, Sorin Cîrțu a fost amendat cu 10.000 de euro de UEFA și a plătit și două mii de euro geamul, plus o etapă suspendare.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele