19 ian. 2024 | 10:46

Emma Răducanu, dezvăluiri după ce a fost eliminată de la Australian Open. Ce i s-a întâmplat

SPORT
Emma Răducanu, dezvăluiri după ce a fost eliminată de la Australian Open. Ce i s-a întâmplat

Emma Răducanu a revenit pe teren după aproape un an, la primul Grand Slam al anului. Ea a fost eliminată în turul doi la Australian Open, iar după meci a făcut dezvăluiri de impact. Britanica a spus ce i s-a întâmplat pe teren.

Ce a pățit Emma Răducanu la Australian Open

Emma Răducanu, tenismena cu tată român, a devenit un nume în lumea tenisului în anul 2021, când a câștigat US Open. A pornit din calificări și a triumfat în finala câștigată cu Leylah Fernandez, după zece victorii fără set pierdut. Ea avea doar 18 ani și 10 luni la vremea respectivă și ocupa locul 150 în lume. De atunci, tenismena a avut parte numai de probleme, și de sănătate și cu schimbările dese de antrenori.

Emma Răducanu a fost eliminată în turul doi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Emma Răducanu, acum locul 296 mondial, a fost învinsă de sportiva chineză Yafan Wang, locul 94 WTA, scor 6-4, 4-6, 6-4, după un meci care a durat două ore şi 54 de minute.

Emma Răducanu, dezvăluiri după ce a fost eliminată de la Australian Open.  Ce s-a întâmplat cu sportiva

Emma Răducanu, numărul 296 ATP. Sursa foto: Profimedia

În timpul partidei, Emma Răducanu a acuzat probleme de respiraţie, dureri în piept şi abdomen și a primit îngrijiri medicale. Britanica a luat câteva pastile, iar la finalul partidei a dezvăluit că în setul decisiv a avut stări de greață inexplicabile, fiind aproape să vomite pe teren.

”Acum mă simt un pic mai bine. În timpul meciului, să zic în setul 3, aveam 30-0 și serveam, apoi brusc am început să mă simt rău, foarte slăbită și cu stare de greață. Pe parcursul setului 3 cred că toată lumea a putut vedea că mă chinuiam puțin. Din punct de vedere fizic, mă simțeam bine, dar îmi venea să vomit. Apoi, după meci, am făcut-o. Acum sunt OK, voi trece peste, doar că a venit la momentul nepotrivit”, a afirmat Emma Răducanu.

”Mă simt bine și glezna e bine”

Emma Răducanu a revenit pe teren după o pauză de aproape un an, timp în care a suferit trei operaţi la ambele încheieturi și la gleznă. Sportiva a spus că nu a resimțit deloc dureri și că se simte bine din punct de vedere fizic.

Citește și: România, contraperformanță la Australian Open 2024. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 17 ani

”Sunt foarte pozitivă, fericită cu felul în care am simțit corpul. M-am chinuit în special cu încheietura în primele zile de la revenire, pentru că avusesem o recidivă care m-a ținut pe tușă câteva luni, n-am putut juca până în noiembrie. Acum mă simt bine, și glezna e bine. Dacă voi continua să muncesc constant, am o șansă bună la rezultate mari”, a mai spus britanica.

Emma Răducanu face bani pe bandă rulantă

În 2023. Emma Răducanu a jucat doar zece meciuri și a înregistrat cinci victorii și cinci înfrângeri, cariera ei având de suferit în ultimii doi ani din cauza accidentărilor, dar și a deselor schimbări de antrenori. Chiar dacă tenisul a dispărut din programul ei, banii curg pentru britanica născută dintr-un tată român și o mamă chinezoaică.

Citește și: Emma Răducanu, ”prizoniera” tatălui său. Dezvăluirea făcută de agentul tenismenei

Ea a câștigat doar 300.000 de dolari din turnee și 15 milioane de dolari, din contracte de publicitate. Max Eisenbud, agentul tenismenei a explicat că performanțele din teren sau accidentările nu mai au nicio legătură cu contractele sportivei, care doar în 2023 a primit aproximativ 100 de propuneri pentru reclame sau pentru a fi imaginea unor companii.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele