Dispare fără urmă timp de 50 de ani, după ce a făcut valuri în Brigada Diverse în anii ’70: povestea superbei Elena Ioja

ACTUALITATE
Dispare fără urmă timp de 50 de ani, după ce a făcut valuri în Brigada Diverse în anii '70: povestea superbei Elena Ioja
14 feb. 2024 | 09:04

Una dintre cele mai frumoase și îndrăgite actrițe din „Brigada Diverse” este, fără dar și poate, Elena Ioja. Numele ei s-ar putea să nu-ți spună mare lucru, dar cu siguranță ți-o amintești când o revezi.

În ciuda faptului că, în ultimii 50 de ani, nu a mai jucat în absolut niciun film, oamenii par că nu au uitat-o, ba dimpotrivă, se întreabă ce s-a întâmplat, oare, cu fermecătoarea artistă.

Recent, o imagine din filmul Brigada Diverse, în care apare alături de actorul, atunci tânăr, George Mihăiță în care acesta o curtează stângaci, a însuflețit imaginația oamenilor de pe rețele de socializare.

Nu puțini sunt cei care s-au întrebat unde a dispărut fata pe care Mihăiță încerca să o cucerească cu bani și un șirag cu perle.

Elena Ioja disparitie actrita poveste

Elena Ioja, în Brigada Diverse

Elena Ioja a dispărut brusc, fără urmă

În cazul în care îți vine ideea să te uiți pe iMDB, unde figurează cu două episoade ale aceluiași film, ambele din seria Brigada Diverse, vei observa că Stela Mocuță, soția lui Gogu Steriade, interpretat de Dem Rădulescu, se bucură de suficient de multă susținere din partea fanilor, în pofida faptului că actrița a activat în filmografia românească asemenea unei stele căzătoare.

Pelicula în cauză începe cu eliberarea din închisoare a celor trei prieteni: Gogu Steriade (Dem Rădulescu), Trandafir (Puiu Călinescu) și Patraulea (Jean Constantin). Odată ce ajung să fie liberi, cei trei se căsătoresc în același timp, după cum urmează: Patraulea se însoară cu Luminița Mardare, Trandafir cu Maricica Teică și Gogu cu Stela Mocuță.

În timp ce aceștia ieșeau din clădirea primăriei, unde tocmai se căsătorisera, se întâlnesc cu milițienii din Brigada Diverse care veniseră pentru a asista la căsătoria plutonierului Căpșună cu domnișoara Angela (intepretată de Reka Nagy), se arată în sinopsis.

Elena Ioja a jucat inclusiv în continuarea seriei Brigada Diverse în alertă

„S-a născut pe 6 iunie 1946 în București. S-a căsătorit și a emigrat în S.U.A. Și-a schimbat numele după soț și a devenit Elena Perrou. Astăzi este retrasă împreună cu soțul ei în insula Samos din Grecia”, se arată în descrierea actriței de pe iMDB

Citește și: Marile iubiri ale unui artist de geniu, Bibanul: cine i-a furat inima lui Dem Rădulescu

Elena Ioja, în Brigada Diverse

Elena Ioja, în Brigada Diverse

Cum a devenit Elena Ioja virală pe internet

O fotografie publicată de Studiourile Buftea a provocat comentarii pe bandă rulantă. Imaginea cu Elena Ioja a fost postată în 2021, iar reacția oamenilor arată un singur lucru, și anume că nu au uitat-o și că și-ar dori să știe unde este, ce mai face, cum o duce.

Un utilizator a spus: „Este Elena Ioja. A dispărut misterios din spațiul public”. Acesta primește rapid un răspuns: „A plecat din țară. Nu e nimic misterios. E și astăzi vie și sănătoasă”.

De altfel, primul utilizator se întoarce și, după o investigație „jurnalistică” ca la carte, afirmă că, în zilele noastre, Elena Ioja ar locui la New York, în Statele Unite ale Americii.

„Elena Ioja (actualmente Elena Perrou), trăiește în Grecia, printre ultimii supraviețuitori ai seriei B. D.”, spune altcineva.

Un alt utilizator susține că actrița ar avea doi copii.

„Așa actori rar o să mai vedem, zici că erau în viața reală, nicidecum că jucau în filme, formidabil, numai unul și unul” și „Un film splendid, iar actrița frumoasă și talentată”, sunt alte două comentarii.

În cele din urmă, Elena, acum Perrou a reapărut, după 50 de ani, în fața telespectatorilor, de data aceasta pe Facebook și a declarat: „Mulțumesc mult! Ce amintiri frumoase, mi-a făcut multă plăcere și onoare să fiu în compania celor mai buni și de neuitat actori ai României. Mulțumesc pentru frumoasele amintiri”, a spus aceasta.

Citește și: Jean Constantin, grecul care nu dădea pe nimic în lume „Constanța lui”: a fost titanul comediei românești, deși nu avea studii

Elena Ioja actrita din Brigada Diverse in actiune

Elena Ioja, în rolul Stela Mocuța din filmul Brigada Diverse în acțiune

Ce nu știai despre seria de filme românești Brigada Diverse

Seria de filme „Brigada Diverse” este una dintre cele mai îndrăgite și emblematice serii de comedie din cinematografia românească. Realizate în anii ’70, filmele urmăresc aventurile amuzante ale unei echipe de polițiști neconvenționali din cadrul Brigăzii Diverse. Iată câteva curiozități interesante despre această serie:

  1. Seria este compusă din trei filme: „Brigada Diverse în alertă!” (1970), „Brigada Diverse în acțiune” (1971) și „B.D. la munte și la mare” (1971). Fiecare film îi pune pe eroii săi în situații noi și amuzante, menținându-și totuși specificul și umorul caracteristic.
  2. Personaje memorabile: Printre personajele principale se numără căpitanul Panait (interpretat de Toma Caragiu), plutonierul Căpșună (interpretat de Dem Rădulescu) și sergentul major Dorel (interpretat de Sebastian Papaiani). Interacțiunile dintre acești trei polițiști, fiecare cu personalitatea sa distinctă, generează o serie de momente comice memorabile.
  3. Filmările au avut loc în diverse locații din România: Pe lângă București, unele scene au fost filmate în locații pitorești, cum ar fi pe litoralul românesc sau în stațiuni montane, oferind un fundal scenic divers și atractiv pentru aventurile brigăzii.
  4. Popularitatea seriei: Filmele „Brigada Diverse” s-au bucurat de un succes enorm la publicul românesc, devenind rapid clasice ale genului de comedie. Popularitatea lor nu s-a diminuat nici în zilele noastre, fiind frecvent retransmise la televiziune și apreciate de noi generații de spectatori.
  5. Improvisație: Se spune că multe dintre scenele memorabile au beneficiat de improvizație din partea actorilor, ceea ce a adăugat un plus de autenticitate și umor dialogurilor. Chimia dintre actori și libertatea de expresie au contribuit la crearea unor momente unice în cinematografia românească.
  6. O reflecție a societății: Chiar dacă sunt comedii, filmele „Brigada Diverse” oferă și o perspectivă interesantă asupra societății românești din perioada comunistă, abordând cu umor și critică anumite aspecte ale vieții cotidiene.

Seria „Brigada Diverse” rămâne un punct de referință în istoria filmului românesc, reușind să îmbine umorul de calitate cu interpretări memorabile și o regie inspirată, ceea ce a consacrat-o ca o serie de filme iubită de publicul din toate generațiile.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele