08 mai 2024 | 10:42

Dispar banii din cont dacă faci greșeala asta. Cea mai nouă fraudă a hackerilor te lasă „în contul gol”

ACTUALITATE
Dispar banii din cont dacă faci greșeala asta. Cea mai nouă fraudă a hackerilor te lasă „în contul gol”

Atenție mare la la e-mailurile suspecte pe care le poți primi. Care sunt riscuri de malware și phishing, dacă dai click din curiozitate și cum dispar banii din cont, cât ai zice „pește”.

Chiar dacă poate părea tentant să deschizi un email care promite oferte incredibile sau veste despre un premiu fabulos, să ștergi acest tip de mesaj este cea mai înțeleaptă decizie pe care o poți lua pentru binele tău.

În spatele acestor promisiuni se pot ascunde pericole considerabile, cum ar fi programele malware sau schemele de phishing, care pot compromite informațiile personale și, mai important decât atât, financiare ale utilizatorilor.

În ultima vreme, tentativele de fraudă online au devenit din ce în ce mai sofisticate, iar hackerii folosesc diverse metode pentru a obține datele sensibile ale utilizatorilor, pentru ca apoi să le folosească în scopuri diverse.

Noul tip de fraudă care te lasă fără banii din cont

Un nou tip de fraudă face ravagii, în acest moment, și se află în atenția publicului, iar de această dată escrocii folosesc numele cunoscutului brand de cumpărături online, SHEIN, pentru a-și atinge scopurile.

Emailul fraudulos aparent trimis de la SHEIN îi convinge pe utilizatori că au fost selectați să primească o „cutie misterioasă SHEIN”, o ofertă irezistibilă pentru mulți dintre utilizatorii care se pricep mai puțin la tehnologia momentului.

Nu te lăsa păcălit, nu vei primi niciun premiu

Cu toate acestea, în realitate, nu există niciun premiu, așa cum deja ți-ai dat seama. Scopul acestui email este să îi păcălească pe utilizatori să introducă datele personale și parolele pe un link aparent legitim, de fapt. În unele cazuri, se poate solicita chiar și introducerea datelor bancare pentru a putea primi „premiul”.

Experții în securitate cibernetică atrag atenția asupra acestor e-mailuri periculoase și recomandă utilizatorilor să fie extrem de vigilenți atunci când le primesc.

Ignorarea sau ștergerea acestor mesaje poate salva utilizatorii de la expunerea la diverse amenințări online.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele