05 mart. 2024 | 10:55

Descoperirea fascinantă din Al Doilea Război Mondial sub pavajul din curte. Locuia acolo de 15 ani fără să știe

ACTUALITATE
Descoperirea fascinantă din Al Doilea Război Mondial sub pavajul din curte. Locuia acolo de 15 ani fără să știe

O femeie a fost de-a dreptul șocată când a făcut descoperirea. Ea a găsit un pasaj subteran secret de 50 de metri în grădina ei din Kent, Marea Britanie.

Rebecca Hobson, în vârstă de 34 de ani, a descoperit tunelul uriaș care se afla sub o placă de pavaj după ce localnicii au sugerat că ar putea fi „ceva în grădină” datând din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

După ce s-au plictisit în timpul izolării, Rebecca și partenerul ei, Darren, în vârstă de 34 de ani, au decis să caute în curtea lor și au descoperit intrarea către tunel.

Descoperirea fascinantă din Al Doilea Război Mondial sub pavajul din curte. Locuia acolo de 15 ani fără să știe

Rebecca și partenerul ei / Colaj foto, preluare New York Post

Cuplul locuiește în această casă de 15 ani

Rebecca, care locuiește în casa cu trei dormitoare de 15 ani, nu a început să exploreze pasajul până în acest an, deși l-a descoperit în 2020.

Recent, ea a decis să împărtășească fotografii și imagini ale adăpostului antiaerian pe TikTok, unde videoclipurile au devenit virale.

Rebecca Hobson, în vârstă de 34 de ani, dintr-un sat din apropierea Folkestone, Kent, a descoperit tunelul uriaș îngropat sub o placă de pavaj, împreună cu partenerul ei Darren, în vârstă de 34 de ani, după ce localnicii au sugerat că ar putea fi „ceva în grădină” datând din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Și, după ce s-au plictisit în timpul izolării, cuplul a decis să caute în curtea din spate pentru a vedea dacă afirmațiile erau adevărate și, spre uimirea lor, au descoperit deschiderea către un tunel cu o lățime de 1 metru.

Mama a doi copii a spus că, atunci când au descoperit adăpostul, cei doi au găsit o armă veche de jucărie și multe sticle și boluri „ruginite” în interior.

Descoperirea datează din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial

Rebecca a spus că, în prezent, nu știe în ce război a fost folosit adăpostul și încă încearcă să afle istoria locului din timpul războiului.

Articolele de ziar au dezvăluit că adăpostul a fost construit de voluntari în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a găzdui 200 de femei și copii în timpul bombardamentelor și pentru a-i proteja de „cruzimea hitlerismului”.

Rebecca, dintr-un sat din apropierea Folkestone-ului, Kent, a spus: „Când ne-am mutat în casă, nu aveam nici cea mai vagă idee că adăpostul antiaerian se afla în grădina noastră”.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele