30 ian. 2024 | 15:12

Cum va arăta complexul pe care îl face Ion Țiriac, investiție de 150 de milioane de euro. Primele imagini

SPORT
Cum va arăta complexul pe care îl face Ion Țiriac, investiție de 150 de milioane de euro. Primele imagini

După ce a construit un patinoar, Ion Țiriac a anunțat că pregătește un proiect unic în România, în care va investi 150.000 de milioane de euro. Au apărut primele imagini cu complexul. Cum va arăta.

Primele imagini cu complexul Țiriac City

Ion Țiriac a construit un patinoar în Otopeni și a anunțat că Bucureștiul va avea, din nou, un turneu de tenis ATP 250. Pe lângă acestea, omul de afaceri pregătește o investiție de amploare în România, un complex care se va numi Țiriac City și care va costa peste 100 – 150 de milioane de euro.

Complexul de la Otopeni pe care îl va ridica Ion Țiriac va avea o piscină olimpică ce va purta numele Cameliei Potec, o sală de gimnastică ce va purta numele Nadiei Comăneci plus o academie de tenis, cu 30 de terenuri, un hotel și o sală polivalentă. De asemenea, vor fi clădiri rezidențiale, iar suprafața totală pentru care s-au solicitat autorizații este de aproximativ 500.000 de metri pătrați. Potrivit imaginilor oferite de arhitecții de la West Group Architecture, proiectul va fi unul spectaculos.

Cum va arăta complexul pe care îl face Ion Țiriac, investiție de 150 de milioane de euro. Primele imagini

Proiectul Țiriac City. Sursa foto: West Group Architecture

”Am avansat destul de mult cu sala. Anul acesta vine tenisul înapoi în București. Reimportăm un turneu de ATP. În București nu e o sală, nu e nimic. Fără să dau foarte multe detalii, un turneu ATP nu se poate juca în sală. Am niște probleme pentru că sunt și jocuri olimpice. O să facem și o sală aici, peste drum, cu tot ce trebuie pentru o sală de 10.000-12.000 de locuri.

Pentru concerte, expoziții, trebuie 15.000 de locuri. Știu cât costă, dar nu întrebați pentru că o să cădeți jos. Se poate face. Guvernul doar să facă străzile. Se pare că sunt de acord, de la prim-ministru până la ministrul construcțiilor”, a declarat Ion Țiriac.

Are o colecție impresionantă de mașini

Cu o avere estimată la 1,75 miliarde de euro, Ion Țiriac a devenit primul miliardar al României, în 2007. Acesta a povestit că prima mașină cumpărată de el a fost o Skoda Octavia, în anii ’60.

În prezent, miliardarul este cel mai mare colecționar de mașini din Europa, având în garajul său peste 420 de automobile clasice și de lux. Acestea sunt fabricate începând cu anul 1899, iar în galeria din Otopeni sunt expuse, prin rotație, 170 de exponate.

Citește și: Miliardarul român, singurul de pe planetă, care deține două ”bijuterii” produse în 18 exemplare. Ce modele sunt

Printre automobilele deținute de Țiriac se numără Rolls-Royce-ul Panthom al lui Elton John, un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul din 1987, dar și multe mașini conduse de regi și alte presonalități.

Miliardarii, între ei. Cum l-a caracterizat Pierro Ferrari pe Ion Țiriac

Piero Ferrari (77 de ani), acționar la celebra fabrică italiană, cu o avere în valoare de 6,5 miliarde de euro, și care este însurat cu Ramona Gingașu (32 de ani), a vorbit despre Ion Țiriac la lansarea filmului ”Ferrari”.

Citește și: Ion Țiriac a primit cadoul pe care și l-a făcut singur: ”Nu întrebaţi cât costă pentru că e obscen. Îl desfac după Anul nou”

”E un mare personaj. L-am urmărit de când juca tenis cu Năstase şi acum sunt fericit pentru că am reluat legătura cu el. E un mare personaj care a făcut multe, chiar şi multe bussines-uri. E bravo, inteligent”, a declarat Piero Ferrari.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele