04 ian. 2024 | 10:23

Copilul de 13 ani care a bătut un record Tetris rămas neatins timp de 34 de ani. Cum a reușit asta, de fapt

ACTUALITATE
Copilul de 13 ani care a bătut un record Tetris rămas neatins timp de 34 de ani. Cum a reușit asta, de fapt

Tetris este unul dintre cele mai populare și durabile jocuri video din toate timpurile, având versiuni pe aproape fiecare consolă, computer și gadget.

Vezi și: Tetris, la 35 de ani: unul dintre cele mai vechi jocuri face valuri în continuare

Băiatul care a bătut sistemul: cum a ajuns la capătul Tetris

Multe dintre aceste iterații au finaluri integrate în modurile de poveste și altele asemenea, dar modul original infinit era considerat imposibil de învins de către oameni, până acum.

Un băiat de 13 ani a devenit prima persoană care a învins versiunea NES a jocului Tetris, la 34 de ani de la lansarea inițială din 1989, așa cum a anunțat YouTuberul aGameScout.

Adolescentul din Oklahoma, Willis Gibson, cunoscut și sub numele de Blue Scuti pe YouTube, nu a accesat un final autorizat, deoarece nu există unul.

În schimb, el a jucat jocul atât de bine și atât de mult timp încât a forțat un ecran de sfârșit care a blocat jocul. Aceste ecrane de sfârșit sunt de obicei cauzate de o eroare de supraîncărcare care apare atunci când accelerezi jocul atât de mult încât software-ul nu poate ține pasul.

Vezi și: Motivul pentru care Tetris este un joc de care poți deveni dependent

Performanță de neegalat

Adolescentul a reușit această performanță după 38 de minute de joc și a capturat momentul pe video. El este prima persoană care a făcut acest lucru, dar nu și prima. Un program de inteligență artificială numit StackRabbit a forțat un ecran de sfârșit cu Tetris în varianta NES încă din 2021.

Acest lucru a fost realizat prin includerea unui stil de joc numit tehnica rulării, care îi determină pe jucători să-și arunce degetele de-a lungul părții de jos a unui controller NES și să folosească inerția pentru a rula controller-ul în cealaltă mână. Dacă faci totul corect, poți apăsa de 20 de ori butonul direcțional pe secundă.

Metoda a revoluționat jocul competitiv Tetris acum câțiva ani. Înainte de această realizare, adolescentul de 13 ani deja bătuse recordul de punctaj la joc, recordul de nivel atins și numărul total de linii eliminate folosind tehnica rulării.

Gibson, alias Blue Scudi, i-a spus unui alt YouTuber că dedică această realizare tatălui său decedat recent în decembrie.

Vezi și: Cât a ajuns să coste un banal joc Tetris pe OLX. Dacă ai unul acasă, vinde-l imediat!

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele