09 ian. 2024 | 20:49

ASUS la CES 2024 – primul laptop din lume cu două ecrane de 14 inci, lansat oficial. De ce este impresionant Zenbook Duo UX8406

ACTUALITATE
ASUS la CES 2024 - primul laptop din lume cu două ecrane de 14 inci, lansat oficial. De ce este impresionant Zenbook Duo UX8406

În timpul celui mai grandios eveniment de tehnologie anual, ASUS a organizat o surpriză impresionantă la CES 2024. O lansare extraordinară a avut loc, prezentând noua linie de notebook-uri Zenbook DUO 2024 (UX8406), primul notebook din lume cu două ecrane de 14 inci. Odată deschis, obții o suprafață de lucru maximă de 19.8 inci! Cu funcționalități avansate de inteligență artificială, acest notebook cântărește doar 1.35 kg, vine cu o tastatură wireless și suport integrat.

ASUS Zenbook DUO, primul laptop din lume cu două ecrane de 14 inci

ASUS Zenbook Duo UX8406

Notebook-ul ASUS Zenbook DUO (2024) UX8406, revoluționar cu ecrane duale și tehnologie AI, este primul în lume cu o tastatură Bluetooth. Tastatura ASUS ErgoSense, detașabilă și dotată cu un touchpad, transformă acest notebook într-un dispozitiv cu utilizatorul în centru. Certificat Intel Evo™, acest notebook combină versatilitatea cu agilitatea și cântărește doar 1.35 kilograme, fiind pregătit să ofere confort în timpul călătoriilor.

Spectacolul ASUS Lumina OLED aduce două ecrane de 3K rezoluție și 120Hz, conectate prin balamale, ce se deschid până la 180 de grade, mărirea spațiului util la 19.8 inci. Poate fi folosit atât în mod vertical, cât și orizontal, datorită suportului integrat și tastaturii detașabile. Aceasta face ca utilizarea să fie posibilă într-o varietate de moduri, fie că este vorba de un notebook tradițional, model cu două ecrane, desktop etc.

Vezi și: ASUS ZenBook Duo 14, hibridul bun la toate, dotat cu Intel EVO

Tastatura poate fi încărcată și prin conectorul Pogo pin. Marginea inferioară a ecranului este ținută magnetic între cele două ecrane, putând fi îndepărtată pentru utilizare pe tot ecranul sau utilizată pe ecranul de jos, pentru a-l folosi ca pe un notebook tradițional.

ZenBook DUO vine cu performanțe ridicate, având un procesor Intel Core Ultra de până la 9, echipat cu un chip NPU pentru procesarea specială, memorie (RAM) de 32GB LPDDR5x, stocare de până la 2TB PCIe SSD 4.0, baterie de 75 Wh și sunet surround Dolby Atmos® susținut de Harman Kardon. Cu o suprafață mare a ecranului, utilizatorii pot lansa mai multe aplicații favorite în același timp.

Mai mult, ZenBook DUO este conceput în conformitate cu obiectivele de sustenabilitate ale ASUS, care pun accentul pe produse și ambalaje prietenoase cu mediul. Acesta îndeplinește, de asemenea, standardele de durabilitate militare MIL-STD-810H, prelungind viața produsului la maxim.

Alte noutăți de la companie, la CES 2024

În același timp, seria premium de notebook-uri Zenbook de la ASUS a fost actualizată, inclusiv Zenbook 14 OLED (UX3405) cu procesoare Intel și Zenbook 14 OLED (UM3406) cu procesoare AMD. Ambele modele se remarcă prin designul lor elegant și eficiența maximă în lucrul de zi cu zi.

Seria ASUS Vivobook a primit și ea o actualizare, cu Vivobook Pro 15 OLED (N6506) destinat creatorilor și gamerilor, și seria Vivobook S cu modele mai subțiri și mai ușoare. Ambele modele, atât cele bazate pe procesoare Intel cât și cele pe procesoare AMD, oferă o experiență de operare unică.

Toate acestea vin echipate cu cele mai recente procesoare AI Intel Core™ Ultra și AMD Ryzen 8040, care furnizează performanțe grafice superioare, răspuns rapid și gestionare excelentă a energiei. Fiecare model Vivobook S vine cu Windows 11 și Windows Copilot alimentate de AI, făcând munca ta fluidă și convenabilă.

Vezi și: ASUS ZenBook Duo 14 – laptopul conceput pentru profesioniștii desăvârșiți