18 mart. 2024 | 22:45

Actrița din România care a reușit să devină mare, “fără școală”. Ce s-a întâmplat cu Manuela Boboc, protagonista filmului „Fructe de Pădure”

VIDEO ACTUALITATE

În anul 1983, o tânără fără experiență în actorie, Manuela Boboc, obținea rolul principal în filmul „Fructe de pădure”, regizat de Alexandru Tatos.

Deși se afla la început de drum în industria filmului românesc, interpretarea pe care a oferit-o a captat atenția criticilor și a spectatorilor, jocul actoricesc aducându-i fetei numeroase aprecieri venite din toate direcțiile artistice.

Manuela Boboc, succes fulminant încă de la începuturile sale, omagiată la un festival de film

Manuela Boboc, Ion Fiscuteanu

Manuela Boboc alături de Ion Fiscuteanu în filmul „Fructe de pădure”

În această perioadă, la mijlocul lunii marie, cinefilii au ocazia să se bucure de o selecție de filme românești de patrimoniu și de producții recente, premiate la festivaluri internaționale, în cadrul celei de-a treia ediții a festivalului de film CinemaUniT.

Evenimentul este organizat de Cinemaraton TV și Universitatea Transilvania din Brașov, în parteneriat cu Centrul Cultural Apollonia și cu sprijinul Primăriei Brașov și se desfășoară pe parcursul a cinci zile, la cinematograful Astra din Brașov, aducându-le cinefililor aminte de filmele care au făcut istorie, la noi în țarp.

Pe lângă proiecțiile de filme, studenții Universității Transilvania sunt invitați să participe la masterclass-uri susținute de personalități importante din industria cinematografică, printre care Nae Caranfil, Ileana Popovici și Vlad Păunescu, la Centrul Multicultural al universității.

Festivalul a debutat cu filmul „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”, regizat de Carla-Maria Teaha, și se va încheia sâmbătă, 16 martie, cu proiecția filmului „Fructe de pădure”, în regia lui Alexandru Tatos, filmul în care iubita actriță menționată anterior a deținut un rol absolut principal, pe care l-a executat cu mare miestrie.

Pentru Manuela Boboc, acest film a reprezentat debutul într-o carieră cinematografică promițătoare. La vârsta de 19 ani, lipsită de experiență actoricească, a reușit să impresioneze prin prestația sa și să câștige aprecierea criticilor de film.

Tocmai terminasem liceul și aveam 19 ani. A fost emoționant, mai ales că am dat probe cu foarte multe actrițe și studente de la IATC, iar eu, practic, nu făcusem nici măcar o oră de teatru, dar poate că din cauza asta a fost și mai ușor, pentru că ascultam indicațiile regizorale și în fiecare seară mi se povestea despre scena care urma să se filmeze a doua zi și, atunci, am fost proaspătă, cumva”, își amintește actrița Manuela Zaharie, fostă Boboc, conform adevarul.ro.

Actrița din România care a reușit să devină mare, fără să aibă experiență. Ce s-a întâmplat cu Manuela Boboc, protagonista filmului „Fructe de Pădure” 2

Manuela Boboc

Ce s-a întâmplat cu Manuela Boboc

În ciuda succesului în industria filmului, Manuela Boboc a ales ulterior o altă direcție în carieră. Fiind o fire foarte emotivă, a simțit că nu se simte confortabil pe marile scene ale teatrelor.

Astfel, și-a îndreptat pasiunea către teatrul de păpuși, unde s-a simțit mai protejată și mai confortabil să își exprime talentul.

Astfel, în ciuda debutului său remarcabil în film, Manuela Boboc a ales să își dedice cariera teatrului de păpuși, unde și-a găsit locul potrivit pentru a-și manifesta creativitatea și sensibilitatea.

Fără niciun dubiu, deși reprezintă o pierdere pentru industria filmului românesc, alegerea sa s-a dovedit a fi un câștig pentru lumea teatrului de păpuși.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele