21 apr. 2023 | 18:03

Ziua Pământului 2023 la Disney+ și National Geographic – cum este celebrată planeta la TV

ACTUALITATE
Ziua Pământului 2023 la Disney+ și National Geographic - cum este celebrată planeta la TV

În data de 22 aprilie, de Ziua Pământului, National Geographic și National Geographic Wild difuzează un calup format din programe de 24 ore dedicat conservării planetei noatre.

Mai mult decât atât, pe Wild, va avea loc, de asemenea, premiera documentarului Secretele Elefanților produs de regizorul James Cameron, laureat al premiului Oscar și explorator al National Geographic.

Documentarul va fi narat de actrița Natalie Portman, la rândul ei câștigătoare a premiului Oscar.

Documentarul va fi structurat în patru parți va fi disponibil inclusiv pe platforma de streaming Disney+, începand de mâine, 22 aprilie.

De ce este importantă Ziua Pământului, în lume

În fiecare an, ziua de 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Pământului, adică ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător, în SUA.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică „din somnul cel de moarte” și de a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele care ne pândesc, dacă nu facem ceva  ca să ne protejăm planeta.

Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După două decenii, mai exact în anul 1990, mai bine de 200 milioane de oameni, din 141 de țări, au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria umanității, într-un efort comun de a salva ce se mai poate.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie sărbătoare oficială a planetei Pământ și, în egală măsură, a expresiei comune și a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat, mai verde și mai sigur pentru toate ființele care viețuiesc pe Terra.

În 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot „adopta” părți ale planetei.

Absolut sigur, cu toții putem să dăm o mână de ajutor, în acest sens. Știi cum se spune, „dacă nu poți să faci bine, măcar nu face rău”.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele