02 mart. 2023 | 12:39

Zăpadă de peste un metru în Palma de Mallorca. Așa ceva vezi foarte rar, autorităţile cer ajutorul armatei VIDEO

ULTIMA ORĂ
Zăpadă de peste un metru în Palma de Mallorca. Așa ceva vezi foarte rar, autorităţile cer ajutorul armatei VIDEO

Iarna face ravagii în cea mai mare insulă a Spaniei, situată în Marea Mediterană. S-a depus strat consistent de zăpadă în stațiunea celebră pentru plaje  superbe și peisaje pitorești, care atrag anual aproximativ zece milioane de turiști. Autoritățile cer ajutorul armatei.

Cod roșu de vreme rea în Palma de Mallorca

Palma de Mallorca (Spania) a fost lovită de o furtună de zăpadă cum rar vezi în această destinație turistică însorită pe tot parcursul anului. Pentru că a nins foarte mult în ultimele zile (stratul măsoară peste un metru), autorităţile locale au cerut intervenția armatei.

Insula de vacanță Mallorca este aproape paralizată de o furtună de iarnă care a adus zăpadă multă și alertă roșie rară. Meteorologii spun că ninsorile nu se opresc în următoarele 24 de ore, după ce furtuna Juliette a lovit stațiunea iberică.

Ninsori abundente în celebra stațiune spaniolă

Agenția meteo din Spania – AEMET – a avertizat că regiunile de coastă vor fi afectate de vânturi puternice și valuri de 26 de metri. A fost emis inclusiv un cod roșu de ninsoare în nordul insulei. Furtuna a provocat întreruperi de curent, iar mai multe drumuri sunt închise din cauza gheții și a inundațiilor. Localnicii sunt sfătuiți să rămână în casă până când condițiile meteo se îmbunătățesc.

De asemene, Spania continentală este sub avertisment de vreme rea, cu alerte de furtună în 30 de regiuni și ninsori abundente la Barcelona. Temperaturile au scăzut ieri la -18,6C în Lleida (Catalonia).

Cu toate că furtuna Juliette s-a deplasat spre est, către Italia, în cursul zilei de miercuri, echipajele de intervenție au avut nevoie de mai multe ore ca să ajungă la persoanele blocate în zăpadă.

Zăpadă de peste un metru și vânturi puternice

Ninge de luni şi deja s-a acumulat un strat de 1,4 metri în locuri situate la altitudini de peste 800 de metri. În plus, vremea extremă a generat vânturi puternice şi valuri înalte în regiunile costiere.

Iniţial, peisajul de poveste a stârnit un val de entuziasm în rândul localnicilor şi al turiştilor, iar sute de oameni s-au îndreptat spre regiunile muntoase ale insulei Palma de Mallorca. Din păcate, mulţi au rămas izolaţi, fiind nevoiți să-și caute adăposturi.