21 apr. 2023 | 20:33

Vouchere Energie 2023: mai multe avantaje pentru milioane de români, visul nostru se adeverește

ACTUALITATE
Vouchere Energie 2023: mai multe avantaje pentru milioane de români, visul nostru se adeverește

Cardurile de energie de care beneficiază milioane de români cu pensii și salarii mici, pentru a-și putea plăti facturile, vor fi modificate pentru ca oamenii să aibă mai multe avantaje decât în prezent.

Noutatea constă în faptul că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va extinde tipurile de energie pentru care se poate utiliza cardul de energie.

Conform inițiativelor legislative ale autoritățile noile tipuri de energie incluse în lista de sprijin temporar acordat în 2023 vor fi butanul, rumegușul, cărbunele, bricheții sau alți combustibili lichizi sau solizi.

Amintim că acest card de energie oferit de stat are valabilitatea asigurată până la 31.12.2023, dar plățile se pot efectua la oficiile poștale până în data de 27.12.2023.

Se schimbă legea pentru cardurile de energie. E valabil pentru toți românii

În baza cardului se pot efectua plăți în următoarele perioade:

Pentru tranșa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
Pentru tranșa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.

Soldul se poate interoga în două modalități: prin dovada serviciilor de mandat poștal care are înscris soldul după fiecare plată efectuată de beneficiarul sprijinului, inclusiv în cazul în care plata s-a realizat prin intermediul poștașului, la domiciliul beneficiarului și prin accesarea site-ului C.N. POȘTA ROMÂNĂ pentru afișarea electronică a acestui sold.

Cardul se aduce de către Poșta Română, la domiciliul beneficiarului, cu confirmare de primire. Persoanele care se încadrează în mai multe categorii vor beneficia de sprijin o singură dată. Dacă la un loc de consum domiciliază mai mulți beneficiari, sprijinul se acordă o singură dată per loc de consum.

Pe card vor fi scrise numele tuturor beneficiarilor care au aceeași adresă de domiciliu. Factura poate să fie pe alt nume decât cel al beneficiarului care locuiește la adresă. Adresa locului de consum trebuie să coincidă cu domiciliul beneficiarului (sau domiciliul declarat al acestuia). Sumele rămase neutilizate la expirarea cardului se anulează”, conform Guvernului.