10 dec. 2023 | 07:43

Va înlocui inteligența artificială oamenii? Ce spune un expert AI de la Meta

ACTUALITATE
Va înlocui inteligența artificială oamenii? Ce spune un expert AI de la Meta

Desi poți avea impresia că inteligența artificială crește pe zi ce trece, unii aleg să fie sceptici din acest punct de vedere.

Vezi și: Meta reinventează Facebook copiind Instagram. Ce va fi nou, ce pe cine ajută, de fapt

Inteligența artificială nu va înlocui oamenii, este de părere un om de știință

Yann LeCun, VP-ul Meta și principalul om de știință AI a afirmat în cadrul unui eveniment recent că nu crede că va apărea prea curând o super inteligență AI.

De fapt, LeCun a mers atât de departe încât a spus că sistemele AI actuale sunt la zeci de ani distanță de a atinge o anumită simțire, relatează CNBC.

În schimb, omul de știință AI sugerează că este mai probabil să vedem un AI de nivel pisică sau câine și că vor trece ani înainte de a atinge nivelul de inteligență umană.

Deși unii sunt încântați de progresele învățării automate datorită modelelor numerice sau de text care debutează sau avansează, LeCun se arată sceptic.

„Textul este o sursă foarte săracă de informații”, a spus LeCun, conform CNBC. Publicația a adăugat că angajatul Meta a explicat că unui om i-ar lua 20.000 de ani să citească cantitatea de text utilizată pentru antrenarea modelelor de limbă moderne și a subliniat că aceste modele „încă nu înțeleg că dacă A este la fel ca B, atunci B este la fel ca A”.

LeCun respinge, de asemenea, ideea că AI-ul va înlocui oamenii.

Vezi și: Locurile de muncă pe care ni le-ar putea fura inteligenţa artificială. Oamenii vor fi înlocuiţi uşor

Meta trage cu ochiul la ChatGPT

Totuși, LeCun nu renunță la AI. El și alți tehnicieni AI de la Meta cercetează modul în care modelele folosite pentru aplicații și programe precum ChatGPT de la OpenAI pot funcționa cu alte tipuri de date, cum ar fi audio, imagini și video.

Adițiile recente ale ChatGPT care procesează imagini și comenzi vocale sugerează că OpenAI probabil deja lucrează la astfel de concepte.

Vezi și:Cum te transformă Meta în cobai pentru a-și antrena sistemul de inteligență artificială. Facebook și Intagram, principalele „surse”