31 mai 2023 | 14:42

Un nou parc se deschide în București. Va fi inaugurat de Ziua Copilului. Unde este și cum arată

ULTIMA ORĂ
Un nou parc se deschide în București. Va fi inaugurat de Ziua Copilului. Unde este și cum arată

Prima parte dintr-un nou parc se deschide în București, joi, 1 iunie, de Ziua Copilului, cu un program pentru cei mici. Proiectul final include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă, spațiu pentru câini, fântână drydeck, hamace și fotolii tip puf.

Unde se află noul parc ce se deschide în București

Noul parc din București a cărui primă parte va fi deschisă de Ziua Copilului se află în Militari, între Cora Lujerului și Gara Cotroceni.

„Va avea 4,2 km lungime, de-a lungul fostei linii de tren, care trecea, pe vremuri, pe lângă APACA și pe lângă tot Cartierul Militari” a anunțat Primăria Sectorului 6, care a precizat că de pe 1 iunie va fi deschisă publicului doar prima bucată din acest parc, o suprafață de 45.000 metri pătrați.

Parcul Liniei din Bucuresti

Parcul Liniei din Bucuresti

Un primar din București, despre noul parc

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat recent că este vorba despre cel mai mare parc deschis în București din 1989 încoace, cu o suprafață de 5 hectare, doar faza I.

„Pe 1 iunie vă aștept în parc. Va fi drăguț. Fără mare tam-tam și inaugurări faraonice. Doar un program simplu pentru cei mici.

Să nu uitați ce dezastru urban era aici. Teren industrial, contaminat, un focar de infecție. Și încă o veste bună. Până la sfârșitul anului va fi gata faza II, încă 2,5 hectare”, a scris Ciprian Ciucu pe rețelele sociale în urmă cu câteva zile.

În final, Parcul Liniei se va întinde de la bulevardul Doina Cornea, aflat în spatele mall-ului AFI Cotroceni, până la Valea Cascadei, pe fosta cale ferată de pe strada Liniei, abandonată de 20 de ani.

Concret, urmează să fie amenajată fosta cale ferată, ce deservea mai multe fabrici, și terenul adiacent, pe o lățime de 400 de metri. Lucrările la prima etapă, între Cora Lujerului și Gara Cotroceni, au început în luna mai a anului trecut, iar termenul de finalizare era mai 2023.

Trenul metropolitan ar putea trece prin parc

Însă, această cale ferată ar urma să fie folosită pentru trenul metropolitan ce a fost promis de primarul Capitalei, Nicușor Dan, în campania electorală.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a spus că lucrările sunt reversibile, iar dacă proiectul referitor la trenul metropolitan se va implementa, băncile și restul amenajărilor vor putea fi ridicate.

„Eu fac lucrări care sunt perfect reversibile, pun băncuțe, iarbă. Eu nu susțin proiectul trenului metropolitan, consider că este inutil. De ce? 200 de metri, pe bd. Iuliu Maniu este metrou, pe bd. Timișoara este tramvai, vom extinde linia peste Șoseaua de Centură. O asemenea investiție nu se justifică fiindcă am alternative”, spunea anul trecut Ciprian Ciucu, conform HotNews.ro.

Ciprian Ciucu a mai spus că proiectul referitor la trenul metropolitan este imposibil de realizat în acest mandat și că ar fi păcat ca acest loc să stea în paragină până la concretizarea acestuia.