27 aug. 2023 | 08:25

Un joc legendar are parte de o nouă viață: Când apare următorul Delta Force

ACTUALITATE
Un joc legendar are parte de o nouă viață: Când apare următorul Delta Force

Acesta va fi primul joc nou Delta Force din 2009.

Îți amintești jocurile Delta Force? Este în regulă dacă nu: a fost o serie de shooter destul de populară care a debutat la sfârșitul anilor 1990, dar ultima adăugare la linie, Delta Force: Xtreme 2, a apărut în 2009 și nu a fost foarte bună. Ultima ce am auzit de el a fost în 2016, când THQ Nordic a preluat dezvoltatorul NovaLogic și toate jocurile sale. Șapte ani mai târziu, Delta Force își revine în sfârșit, un joc nou-nouț dezvoltat de TiMi Studio Group, subsidiara Tencent.

Noul joc va prezenta o campanie pentru un singur jucător bazată pe filmul Black Hawk Down, a declarat producătorul Shadow Guo pentru IGN, dar va include și „PvP multiplayer la scară largă”, o componentă centrală a jocului original.

„Designerii noștri de jocuri au ales să construiască un câmp de luptă multiplayer captivant, care ar putea găzdui PVP la scară și mai mare decât limita anterioară de 32 de jucători”, a spus Guo. „Pentru a crea o atmosferă grandioasă de luptă pe sol, pe mare și pe aer, am proiectat o varietate de metode de angajare și hărți care integrează diverse caracteristici ale terenului, cum ar fi diferențele verticale de înălțime și peșteri, precum și diferite rute ale vehiculelor.

Întoarcerea unui nume legendar

„De asemenea, am creat vehicule unice, avansate din punct de vedere tehnologic, pe care jucătorii le pot folosi în joc, inclusiv vehicule de asalt, elicoptere, vehicule blindate, bărci de atac, vehicule de teren, jeep-uri, camionete, avioane de luptă și drone. Aceste vehicule se adaugă experienței de joc ale PVP la scară largă”.

Nu pot să nu mă întreb, cu tot respectul, de ce TiMi Studio a ales să resusciteze acest shooter militar. Nu că ar fi ceva în neregulă cu Delta Force, pur și simplu nu mi se pare încărcată în mod special de puterea recunoașterii mărcii și acel scor Metacritic de 40% pentru cel mai recent joc din serie nu este genul de lucru care este probabil să inspire un mare interes în rândul noilor fani potențiali ai seriei. Momentul dezvăluirii este, de asemenea, interesant, având în vedere că Activision tocmai a activat comutatorul de pe mașina de marketing pentru un nou Call of Duty.

De asemenea, inițial nu a fost clar de ce un studio Tencent se ocupă de această repornire, mai degrabă decât o ținută nordică THQ, dar un reprezentant a confirmat că TiMi Studio Group a achiziționat franciza Delta Force de la THQ și acum deține drepturile asupra vechilor jocuri și orice lansări viitoare.