The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a ajuns pe internet: jocul încă nu a fost lansat oficial
Jocul complet circulă pe site-urile pirat, cu aproape două săptămâni înainte de data lansării.
Dacă sperai să eviți spoilerele înainte de a juca următorul titlul din seria Legend of Zelda, de la Nintendo, acel obiectiv a devenit mult mai greu: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a ajuns pe internet.
Copii fizice ale jocului au apărut pe site-uri în weekend, iar în unele locuri jocul se vindea cu până la 300 de dolari. Acum, copii digitale ale jocului au apărut online. Unii care au descărcat fișierele piratate au transmis pe internet imagini cu intro-ul jocului dar și părți din gameplay.
Cum s-au întâmplat toate acestea încă nu este complet clar.
Potrivit unui fir de pe subreddit GamingLeaksAndRumors, jucătorii care au primit jocul fizic devreme au postat imagini împrăștiate. O persoană ar fi urcat jocul dintr-un cărucior fizic pe un computer și a început să-l transmită pe un server Discord prin emulare PC. În cele din urmă, administratorii de pe acel server au spus că fișierele au fost încărcate pe site-uri web de partajare a fișierelor.
Nu este o premieră
Aceste tipuri de scurgeri devin din ce în ce mai frecvente. În 2018, Kingdom Hearts 3 a ajuns la unii jucători cu șase săptămâni înainte de lansarea planificată a titlului. Mai recent, un hacker a achiziționat o versiune de testare a următorului joc Grand Theft Auto și a lansat mai mult de o oră de filmare din versiune. Și într-adevăr, acest lucru s-a mai întâmplat cu Nintendo: versiunea Wii U a lui The Legend of Zelda: Breath of the Wild a apărut înainte de lansarea oficială din 2017.
Nintendo nu a comentat încă situația, dar este probabil că vor depune acțiuni în justiție dacă pot identifica persoana responsabilă. Compania a citat recent Discord pentru informații despre utilizatorii care au scurs o carte de artă Tears of the Kingdom la începutul acestui an.
Mai este și cazul lui Gary Bowser, un hacker pentru Team Xecuter care a dezvoltat și vândut dispozitive care le-au permis oamenilor să joace jocuri piratate pe Nintendo Switch – a fost condamnat în 2022 și a fost obligat să plătească 25-30% din valoarea brută lunară a veniturilor sale către Nintendo ca restituiri pentru tot restul vieții sale.