25 oct. 2023 | 09:30

Templul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche, locul din România unde-ți poți afla destinul: Istoria și adevărul „Templului Extratereștrilor”

ACTUALITATE
Templul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche, locul din România unde-ți poți afla destinul: Istoria și adevărul

Templul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche este un loc cu mare încărcătură spirituală și istorică. Supranumit „Templul Extratereștrilor”, ar fi locul unde dorinţele se împlinesc, conform legendelor.

Templul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche, o moștenire antică necunoscută multora

Undeva în Munţii Făgăraş, între oraşele Braşov şi Făgăraş, se află un loc aparte, unde pare-se că lumina cerească coboară de sus, iarba care creşte aici face minuni, iar îngerii din cer concertează cu vocea lor lină la câteva sărbători importante, îmbiind auzul celor care sunt norocoşi să fie părtaşi la o aşa minune. Toate aceste întâmplări neobişnuite, dar frumoase, au loc în apropiere de satul Şinca Veche, în „Templul Ursitelor”. Se spune că acolo dorinţele se împlinesc, dacă ai inima curată.

Satul Şinca se află la câţiva kilometri de Perşani, în străvechea Ţară a Făgăraşului, la 45 de kilometri de Braşov şi 22 de kilometri de Făgăraş. Ca să ajungi la Şinca nu este greu deloc. Până şi drumul până acolo este de o frumuseţe încântătoare, prezicând parcă o frumuseţe şi mai mare la numai doi kilometri de acest sătuc, unde dăinuieşte de mii de ani un loc plin de mister.

Templul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche

Templului Dorințelor i se mai spune Templul Ursitelor sau Groaă de la Șinca Veche sau chiar Templul Extratereștilor. Oamenii au ales aceste denumiri după întâmplările inexplicabile petrecute de-a lungul anilor. Construcția, extrem de bizară se află la câțiva kilometri de localitatea Persani. Ținutul pare rupt din basm, iar felul în care arată grota îți dă fiori.

Se spune că templul are origini dacice, având peste 7000 de ani vechime. Este format din cinci încăperi, are două altare și un turn prin a cărui deschidere se poate vedea cerul.

emplul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche

Templul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche

Aici se află un alt mister al locului: peretele altarului are inscripţionate un portret despre care se spune că este al Mântuitorului şi două simboluri care conferă unicitate acestui sălaş – o stea cu şase colţuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon şi cercul Yin-Yang, ambele fiind două simboluri ezoterice.

Pe baza acestor informații s-a încercat determinarea vârstei acestui templu. Nimeni nu a reușit să-i atribuie o vârstă reală, cu toate acestea există diverși specialiști care susțîn că este de origine dacică sau chiar proto-creștină. Alte voci sunt de părere că templul este mult mai vechi de atât, având peste 7000 de ani vechime.

emplul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche

Templul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche

Templul ar avea peste șapte mii de ani vechime

La Şinca Veche se vine pentru legendele şi misterele din jurul acestui lăcaş săpat în piatră, care se spune că este binecuvântat de Dumnezeu şi este un loc aparte, plin de o energie diferită şi pozitivă. Biserica rupestră se află la circa doi kilometri de localitatea Şinca Veche, şi odată ajunşi aici veţi fi îndrumaţi de către localnici cum să ajungeţi la locul minunat, toţi cunoscând drumul şi putând sa vă ofere îndrumările necesare.

Lăcaşul este cunoscut sub mai multe denumiri, „Templul Ursitelor”, în cea mai mare parte, dar şi„Mănăstirea Săpată în Piatră”, „Templul de la Şinca Veche”, sau „Templul Dorinţelor”, fiind un loc de reculegere şi de împlinire a bunelor dorinţe, dar, totodată, locul unde se petrec fenomene paranormale, zic unii.

Vezi și Locul din România care ar fi fost templu închinat lui Zalmoxis. Este puțin cunoscut de oameni

Vezi și Descoperire de senzație în Cetatea dacică Piatra Roșie, după două milenii. Ce au găsit arheologii VIDEO

Deşi nu se poate spune cu precizie data exactă a construirii mănăstirii din piatră, versiunea acceptată şi cea mai des întâlnită ar fi anul 1742, timp în care bisericile ortodoxe erau interzise. Surprinzătoare este prezenţa a două altare existente în lăcaşul rupestru, care indică originea sa precreştină.

Templul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche

Templul Dacic al Ursitelor de la Şinca Veche

Misterul învăluie acest templu dacic, pentru că nimeni nu ştie cine a săpat cinci încăperi aici, în biserica rupestră, două altare şi un turn înalt de zece metri, prin a cărui deschidere se vede cerul. Grota este scobită în poalele dealului, iar forma ei stranie impresionează ochiul. Locul este împodobit de icoane, iar aici candelele nu apucă să se stingă niciodată.