Țara cu populația cea mai numeroasă din lume: verifică aici dacă ai cultură generală
Îți place să crezi despre tine că deții noțiuni de cultură generală și nu te-ai face de râs într-o discuție de nivel redus pe această temă? Ei bine, să vedem …
Care este țara care, la ora actuală, are cea mai numeroasă populație din lume? Să fie China? Ce părere ai?
Organizația Națiunilor Unite (ONU) ne oferă răspunsul acestei întrebări aparent simple, dar destul de dificilă, ținând cont de faptul că în ultima perioadă, la scară planetară, au avut loc modificări demografice de substanță.
Ai cultură generală? Atunci vei ști care e țara cu populația cea mai numeroasă din lume
Prin urmare, răspunsul pe care l-ai dat tu e posibil să nu fie complet eronat, ci doar să nu mai fie de actualitate pentru prezent.
China nu va mai fi țara cu cea mai numeroasă populație din lume, ne transmite ONU, spre surprinderea multora dintre noi.
Se pare că țara care vine tare din spate și detronează uriașa Chină la capitolul numărului de locuitori este India, a cărei populație a crescut exponențial de-a lungul vremii.
De reținut că India are deja, de la jumătatea acestui an, cea mai mare populaţie din lume.
Acestea fiind spuse, India găzduiește în ziua de astăzi nu mai puțin de 1,43 de miliarde de locuitori. Prin comparație, în China mai regăsim numai 1,425 de miliarde de locuitori, ceea ce plasează asiaticii pe locul al doilea în acest clasament mondial.
Doar că indienii sunt îngrijorați de maniera în care au evoluat lucrurile în ultimii ani.
În urmă cu câțiva ani, prim-ministrul Narendra Modi și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „explozia demografică” din India și a laudat familiile care au analizat cu atenție consecințele faptului de a da naștere mai multor copii.
„În India secolului 21, capacitatea de a împlini visele începe cu o persoană, începe cu o familie. Dacă populația nu este educată, nu este sănătoasă, atunci nici căminul, nici țara nu pot fi fericite”, a spus Modi.
Totuși, deși India a depășit China în ceea ce privește populația totală, dar datele ONU arată, de asemenea, că rata sa de creștere a încetinit, notează CNN.
„Între 1971 și 1981, populația Indiei a crescut în medie cu 2,2% în fiecare an. Din 2001 până în 2011, aceasta a scăzut la 1,5% și este chiar mai mică acum. Conform previziunilor ONU, populația Indiei este de așteptată să atingă un vârf de aproximativ 1,7 miliarde în 2064.
În prezent, peste 40% dintre rezidenții țării au mai puțin de 25 de ani, iar vârsta medie estimată în 2023 este de 28 de ani – cu aproape un deceniu mai redusă decât a Chinei”, notează sursa citată.