25 apr. 2023 | 11:32

Supermarketurile din Europa rămân fără legume. S-au impus limite pe cantitatea pe care clienții o pot cumpăra

ULTIMA ORĂ
Supermarketurile din Europa rămân fără legume. S-au impus limite pe cantitatea pe care clienții o pot cumpăra

Unele supermarketuri din Marea Britanie au rămas fără ardei după ce valul de frig din Europa a dus la o penurie. Și magazinele din Europa se confruntă cu probleme în ceea ce privește furnizarea legumelor.

Penurie de legume în Europa

Vremea neobișnuit de rece din Spania a încetinit cultivarea ardeilor, ceea ce a determinat Morrisons să limiteze achizițiile la doi ardei pe client.

Supermarketul a declarat că speră să ridice limita în următoarea săptămână, deoarece aprovizionarea se îmbunătățește.

Waitrose a fost, de asemenea, afectat de probleme de aprovizionare. Pe site-ul său web, o gamă largă de ardei este epuizată, inclusiv ardei grași, ardei Romano și ardei roșii, galbeni și portocalii.

Waitrose a declarat că lucrează din greu cu furnizorii pentru a aduce din nou o gamă completă pe rafturi și se așteaptă ca nivelul stocurilor să se stabilizeze în următoarele săptămâni, pe măsură ce Marea Britanie intră în sezonul de creștere.

British Retail Consortium (BRC), care reprezintă peste 200 de întreprinderi importante, a subliniat că lipsa de ardei nu este generalizată și că doar câțiva comercianți cu amănuntul au fost afectați.

Andrew Opie, director pentru alimentație și sustenabilitate la BRC, a declarat: „Condițiile meteorologice dificile din sudul Europei au perturbat recolta unor fructe și legume, inclusiv a ardeilor.

„Câteva magazine au implementat limite temporare privind cantitatea pe care clienții o pot cumpăra pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea.

Cu toate acestea, disponibilitatea ar trebui să se îmbunătățească pentru cei afectați în următoarele săptămâni, pe măsură ce intrăm în sezonul de creștere din Marea Britanie.”

Marea Britanie își ia ardei exclusiv din Spania, iarna

Supermarketurile britanice se aprovizionează cu ardei exclusiv din Spania în timpul lunilor de iarnă.

Supermarketurile au fost nevoite să raționalizeze o serie de fructe și legume la începutul acestui an din cauza vremii nefavorabile din Europa și Africa, care a dus la penurie.

Cumpărătorii au început să vadă penurii de roșii în februarie, retailerii spunând că o combinație de vreme rea și problemele de transport aferente din nordul Africii și Europa au cauzat probleme semnificative de aprovizionare.

Deficitul s-a extins și la alte produse, lăsând rafturile goale de produse proaspete, inclusiv castraveți, ardei și salată verde.

Tesco, Aldi și Lidl au limitat achizițiile de ardei, roșii și castraveți la trei produse de persoană, în timp ce Morrisons a stabilit o limită de două produse de persoană pentru roșii, castraveți, salată și ardei.

Problemele de producție din Maroc au început în ianuarie, când temperaturile neobișnuit de scăzute din timpul nopții au afectat maturarea roșiilor.

Aprovizionarea din cealaltă sursă majoră de iarnă a Marii Britanii, Spania, a fost, de asemenea, grav afectată de vreme.

La vremea respectivă, Uniunea Națională a Fermierilor (NFU) a declarat că penuria unor fructe și legume din supermarketurile britanice ar putea fi „vârful icebergului”.

Vicepreședintele adjunct Tom Bradshaw a declarat că dependența de importuri a făcut ca Marea Britanie să fie vulnerabilă la „evenimente meteorologice șocante”.