31 ian. 2023 | 08:32

Salarii de până la 6000 de lei ”în mână” și angajări masive: unde se pot angaja românii la început de 2023

ACTUALITATE
Salarii de până la 6000 de lei ”în mână” și angajări masive: unde se pot angaja românii la început de 2023

Românii care se află în căutarea unui loc de muncă în 2023 se bucură de foarte multe opțiuni, multe dintre ele surprinzător de bănoase. Facultatea este departe de a mai fi o condiție fundamentală, iar cei cu venituri medii care vor să muncească au și ei șansa la un salariu generos.

Anul nou a început cu anunțuri de angajări masive în România, atât la privat, cât și în rândul bugetarilor. În continuare, IT-ul rămâne în fruntea clasamentului când vine vorba de cele mai bine plătite joburi, dar companiile mari din alte domenii vin și ele la înaintare cu oferte atractive. Vizavi de necesitatea studiilor superioare, merită să ai în vedere că, din cele 34.000 de locuri de muncă vacante pe care le-au declarat angajatorii la ANOFM, doar 1800 sunt destinate absolvenților de facultate.

Ce locuri de muncă au la dispoziție românii

Din cele 34.000 de locuri de muncă existente pe piață în 2023, aproximativ 5500 sunt pentru persoane cu studii liceale și postliceale. Printre cele mai populare joburi ce caută să fie ocupate, pe lângă IT, se numără cele în marketing digital, dar se caută și experți axați pe vânzări, angajați în sectorul turist, transporturi sau logistică.

„Potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, între care Boston Consulting Group și eJobs România, acestea se numără printre cele mai căutate profiluri de angajatori. Regăsim aceleași categorii și la nivelul țării noastre”, a declarat Roxana Drăghici, șefa de vânzări de la o platformă de angajări. Ca referință, ea se referă la meseriile listate mai sus și la faptul că aproximativ 13.000 de anunțuri de angajare disponibile pe platforma de recrutare vizează domeniile cu pricina.

Vizavi de datele din comparatorul de salarii, veniturile potențiale pentru cei care se angajează în perioada următoare sunt:

-IT-iștii – în medie 6.000 de lei net/pe lună.

-specialiștii în marketing digital – în medie 3.500 de lei net/pe lună.

-specialiștii în vânzări – în medie 3.100 de lei net/pe lună.

-angajații din industria ospitalității – 3.200 de lei net/pe lună.

-angajații din transporturi – 3.500 de lei net în medie/pe lună.

-angajații din logistică – în medie 3.300 de lei net/pe lună.

„Joburile din IT sunt cel mai bine plătite și vor rămâne în top și anul viitor. Cel mai bine plătite sunt pozițiile de senior care cer atât cunoștințe tehnice dar și abilități de coordonare și management. Câteva dintre aceste poziții sunt Data Engineer, pentru care un candidat poate câștiga 2.900 euro net lunar, Dezvoltator software, cu un salariu de 2.500 euro, Inginer DevOps sau Inginer ERP, ambele remunerate cu 2.700 euro și Business Analyst, care poate accesa un salariu mediu de 2.000 euro”, a precizat în trecut Ana Vișian, marketing manager-ul unei platforme de angajări.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele