02 feb. 2023 | 19:09

„Toată lumea trebuie să înțeleagă asta”. Putin amenință din nou Europa cu riposte severe, cum se va termina războiul

ULTIMA ORĂ
„Toată lumea trebuie să înțeleagă asta”. Putin amenință din nou Europa cu riposte severe, cum se va termina războiul

Rusia marchează joi cea de-a 80-a aniversare a victoriei sovietice în bătălia de la Stalingrad, un punct de cotitură major în cel de-al Doilea Război Mondial și un simbol patriotic susținut de Vladimir Putin în contextul ofensivei din Ucraina.

Putin face noi amenințări

Update 2 februarie, ora 19.00. Prezent la comemorarea a 80 de ani de la victoria sovietică asupra forțelor naziste de la Stalingrad, președintele rus Vladimir Putin a amenințat iar statele europene care sprijină Ucraina. În discursul său, șeful Kremlinului a avertizat statele europene că Rusia are capacitatea de a riposta împotriva oricărei țări care ajută Kievul.

„Știm că, în ciuda eforturilor propagandei oficiale, vândute, încă avem mulți prieteni în țările neprietenoase și în elita vestică. Și chiar în toată lumea, inclusiv pe continentul american, în America de Nord, în Europa. Dar cei care împing țările europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia și vorbesc iresponsabil despre victorie ca despre un obiectiv îndeplinit deja, cei care mizează pe victoria împotriva Rusiei pe câmpul de luptă, probabil că nu înțeleg că rezultatul războiului de azi cu Rusia va fi altul decât cel dorit. Noi nu ne trimitem tancurile către granițele lor, dar avem cu ce să ripostăm. Iar riposta noastră nu se va limita la tancuri și blindate. Toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru”, a semnalat Putin.

Președintele rus a susținut că țara sa este cea amenințată „cu tancurile germane Leopard”: „Astăzi, nu trebuie să permitem nimănui să diminueze importanța bătăliei de la Stalingrad în înfrângerea nazismului, în eliberarea întregii lumi de acest rău îngrozitor. Acum, din păcate, vedem ideologia nazistă într-o formă nouă, cum creează noi amenințări pentru securitatea țării noastre. Din nou, trebuie să respingem agresiunea Vestului colectiv. Incredibil, dar adevărat. Aceasta este realitatea. Ne amenință din nou, de data aceasta cu tancurile germane Leopard, pe care se află aceleași cruci”.

Știrea inițială: Sărbătoarea are loc în timp ce forțele rusești luptă cu înverșunare împotriva trupelor ucrainene în fosta republică sovietică, la mai bine de un an de la invazia rusă lansată pentru a „demilitariza” și „demoraliza” țara vecină, potrivit Kremlinului. vezi pentru timp.

Potrivit Kremlinului, președintele rus se va deplasa la Volgograd pentru a asista la festivități.

Considerată una dintre cele mai sângeroase din istorie, cu un bilanț total de aproape două milioane de morți de ambele părți, bătălia de la Stalingrad (1942-1943) a schimbat cursul conflictului din Uniunea Sovietică, care a suferit până atunci mai multe înfrângeri zdrobitoare. Demolat.

Ea este încă glorificată de Rusia, care revendică moștenirea Uniunii Sovietice, care a salvat Europa de nazism.

Victoria în această bătălie capătă o semnificație simbolică în condițiile în care 24 februarie 2022 marchează prima aniversare a lansării operațiunii rusești în Ucraina, unde Moscova își intensifică operațiunile după capturarea recentă a orașului Soledar, în estul Ucrainei. , o serie de prime succese și eșecuri de câteva luni pentru armata rusă.

Însuși președintele rus Vladimir Putin nu ezită să facă comparații între rezistența împotriva lui Hitler și ofensiva din Ucraina.

„Uitarea lecțiilor istoriei duce la repetarea unor tragedii teribile. Dovadă sunt crimele împotriva civililor, epurarea etnică (și) acțiunile punitive organizate de neonaziști în Ucraina”, a afirmat astfel vinerea trecută. Cu ocazia Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului. „Soldații noștri luptă cu vitejie împotriva acestei amenințări”, a spus el.

La aceste declarații a existat o reacție puternică. Șefa diplomației franceze, Catherine Colonna, le-a calificat drept „îngrozitoare” și „șocante” și o „provocare nemeritată” într-o zi de comemorare a Holocaustului.

Putin, prezent la Volgograd

Vladimir Putin va vizita Volgograd în această săptămână pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a bătăliei de la Stalingrad, a anunțat duminică Pavel Zarubin, corespondent la Kremlin pentru o rețea de știri de stat. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat ulterior știrea. Niciunul dintre ei nu a precizat în ce zi va avea loc vizita.

Potrivit presei locale, fondatorul Wagner Group, Evgeny Prigozhin, și guvernatorul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, vor vizita, de asemenea, orașul în această săptămână.

O publicație locală a relatat că vehiculele supradimensionate și cele de mare tonaj au interdicție de a circula prin oraș din 30 ianuarie până pe 3 februarie, la fel ca și trenurile și vehiculele care transportă „încărcături periculoase”, cum ar fi explozibilii industriali.