05 oct. 2023 | 12:07

Ruptura dintre Gigi Becali și Victor Pițurcă. Suma uriașă pentru care cei doi nu își mai vorbesc

SPORT
Ruptura dintre Gigi Becali și Victor Pițurcă. Suma uriașă pentru care cei doi nu își mai vorbesc

Gigi Becali și Victor Pițurcă au fost prieteni la cataramă, dar de ceva nici mpcar nu își mai vorbesc în urma scandalului din 2010. Motivul rupturii dintre cei doi este o sumă uriașă de bani. Iată ce s-a întâmplat, de fapt.

Din prieteni au ajuns dușmani

Buni prieteni de-a lungul timpului, Victor Piţurcă şi Gigi Becali au avut şi momente în care s-au certat. Aceste conflicte au apărut, în special ,când au încercat să colaboreze. ”Piți” a fost de două ori antrenor al FCSB în perioada Gigi Becali, dar ultimul mandat s-a încheiat cu un conflict.

Prima colaborare între Victor Piţurcă şi Gigi Becali la FCSB a fost în 2003, când actual patron al FCSB-ului doar ce preluase clubul. Cei doi au încercat să colaboreze din nou, la începutul sezonului 2010-2011, dar fostul selecționer i-a pus anumite condiții latifundiarului din Pipera.

Ruptura dintre Gigi Becali și Victor Pițurcă. Suma uriașă pentru care cei doi nu își mai vorbesc

Victor Piturca a antrenat pe Universitatea Craiova în sezonul 2029-2020. Sursa foto: Sport Pictures

Suma pentru care nu își mai vorbesc Gigi Becali și Victor Pițurcă

Victor Pițurcă a trecut în contractul cu Gigi Becali o clauză de 1,1 milioane de euro, pe care patronul FCSB ar fi trebuit să o plătească de fiecare dată când critica jucătorii în spațiul public.

Dar latifundiarul din Pipera nu a renunțat la acest obicei, ceea ce l-a făcut pe Victor Pițurcă să-și dea demisia după doar trei meciuri pe banca roș-albaștrilor. De atunci, cei doi n-au mai schimbat niciun  cuvânt.

”Când a venit Victor Piţurcă la Steaua a doua oară a spus că vrea să fie numărul unu. Şi Gigi i-a spus “nu”. Nea Piţi a pus nişte condiţii, i-a spus patronului să nu mai iasă la televizor şi să critice jucătorii decât cu acordul lui.

Citește și:Dezbinare, război, certuri”. Victor Pițurcă, dezlănțuit după ce a aflat că FCSB va juca în Ghencea. Mesaj pentru Gigi Becali

Gigi Becali i-a cerut timp să se gândească, iar după meciul cu FC Braşov, cred că am făcut 1-1… Asta era condiţia, să nu critice public jucătorii, altfel era o clauză de 1.100.000 de euro.

Era o sumă pentru fiecare intervenţie în care critica jucătorii. I-a transmis că el este antrenorul, el răspunde de rezultate, de echipă. Dacă nu câştiga Piţi campionatul, avea o sumă de dat înapoi. Suma cred că era tot aşa, în jur de 1 milion de euro, nu mai ştiu exact. Şi-a asumat că va lua campionatul”, a dezvăluit Bănel Nicoliță, la Fanatik.

Victor Pițurcă și Adrian Mititelu, scandal celebru

Victor Pițurcă s-a mai aflat în mijlocul unui scandal celebru în fotbalul românesc cu Adrian Mititelu. Conflictul dintre cei doi a stat la baza excluderii din fotbal a clubului FC Universitatea Craiova de către FRF și LPF.

Citește și: Ce avere are Victor Pițurcă, de fapt: ‘Întrețin 20 de persoane’. Afacerile din care a făcut bani

Tehnicianul s-a judecat cu Adrian Mititelu pentru banii cu care a împrumutat clubul dezafiliat în 2011, în perioada în care a antrenat echipa din Bănie. În decembrie 2021, Tribunalul Dolj a decis ca Victor Pițurcă să primească 13 milioane de euro în dosarul de faliment al Fotbal Club U. Craiova SA.

Adrian Mititelu preciza în urmp cu căteva luni că Victor Pițurcă este și acum în proces cu FCU Craiova.

”Umblă pe la TAS, vrea să obțină 7 milioane de euro și de la noul club, după ce fostul club a intrat în faliment tot din cauza lui. Instanțele sportive din România i-au respins cererea”, preciza Adrian Mittelu în luna februarie.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele