05 iun. 2023 | 10:18

Regele Charles renunță la una dintre casele sale. Unde se afla proprietatea sa

ULTIMA ORĂ
Regele Charles renunță la una dintre casele sale. Unde se afla proprietatea sa

Regele Charles se află de vineri în România, dar presa din Marea Britanie titrează că monarhul se desparte de una dintre casele sale din Țara Galilor, situată la marginea Bannau Brycheiniog, noul nume oficial al Brecon Beacons.

Proprietate numită Llwynywermod a fost cumpărată pentru 1,2 milioane de lire sterline de către proprietatea Ducatului de Cornwall în numele prințului de Wales de atunci, în 2007, după ce acesta a petrecut 40 de ani căutând proprietatea potrivită.

Regele Charles are zece proprietăți în România

Casa, care este înconjurată de 192 de acri de teren rural, este o fostă casă de trăsuri cu clădiri de fermă.

Potrivit The Telegraph, regele plătește chirie pentru această proprietate de când Ducatul de Cornwall a fost transmis lui William, care este acum Prințul de Wales.

William a moștenit un venit anual de 23 de milioane de lire sterline de la Ducatul de Cornwall atunci când a trecut la noul său rol, după ce regina Elisabeta a II-a a murit în septembrie și tatăl său a devenit rege. În calitate de moștenitor al tronului britanic, William are dreptul la orice surplus din profitul anual generat de proprietățile, terenurile sau investițiile financiare ale Ducatului.

Palatul Buckingham a confirmat că regele a anunțat Ducatul la începutul acestui an că va renunța la contractul de închiriere, care urmează să expire la sfârșitul verii.

Surse regale care au declarat că regele a rămas „pasionat” de Țara Galilor, dar că a decis să renunțe la proprietate deoarece era „puțin probabil” să o poată folosi în același mod ca înainte.

Regele Charles este atras și de țara noastră, unde are nu mai puțin de zece proprietăți. Acum, este prima vizită pe care un monarh britanic o face în România, dar și prima vizită externă a lui Charles după încoronarea care a avut loc luna trecută. El va sta în România timp de 5 zile.

„Mereu este minunat în România! Sunt atât de impresionat să văd toată lumea aici! Iubesc să vin în România”, a declarat regele Charles.