25 ian. 2023 | 10:07

Dezvăluirea lui Putin care dă fiori planetei. Ce produce Rusia „cât restul lumii la un loc”

ULTIMA ORĂ
Dezvăluirea lui Putin care dă fiori planetei. Ce produce Rusia „cât restul lumii la un loc”

Preşedintele rus Vladimir Putin a precizat, ca răspuns la relatările privind lipsa de muniţii a armatei ruse, că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, fiind un semnal puternic pentru Occident, care dorește să înarmeze masiv Ucraina.

Vladimir Putin laudă apărarea antiaeriană rusă

„În ceea ce priveşte apărarea antiaeriană de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu producţia mondială”, a declarat liderul de la Kremlin în cursul unei întâlniri cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod (situată la granița cu Ucraina).

Rusia, potrivit lui Vladimir Putin, produce „de trei ori mai multe” rachete antiaeriene decât SUA pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot: „Performanţa sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume. Şi, desigur, sistemele noastre sunt moderne şi fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcţionează fără erori”.

Ce părere are liderul de la Kremlin despre rachetele Patriot

Cu prilejul vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington, în luna decembrie, Statele Unite au anunţat că vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot, pentru a contracara raidurile aeriene ale Moscovei.

La acea vreme, Putin afirmase că ţara sa va găsi un „antidot” pentru rachetele Patriot, pe care le consideră „destul de învechite” şi „nu sunt la fel de performante” ca sistemele S-300 ruseşti, sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune.

„Le vom sparge ca pe nuci”, a avertizat președintele Rusiei.

La întâlnirea cu guvernatorul rus Viaceslav Gladkov, șeful Kremlinului a abordat acordarea de ajutoare pentru construcţia de locuinţe persoanelor care au trebuit să fie evacuate de la frontiera cu Ucraina din motive de securitate. De altfel, Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la începutul campaniei militare ruse.

Premieră din partea Rusiei

De la începutul intervenției militare a Moscovei în Ucraina, 25 de persoane au fost ucise și aproape 100 au suferit răni în lovituri ucrainene asupra regiunii Belgorod, a susținut guvernatorul său. „Ucraina, inamicul, bombardează sate pașnice. Avem 25 de morți și 96 de răniți”, i-a spus Viaceslav Gladkov lui Vladimir Putin. Este o premieră în cele 11 luni de război când autoritățile ruse prezintă oficial un bilanț al victimelor pentru o regiune.​